New Profesional Consult 930 x 122

bani

Oficial! Angajații din acest domeniu au un salariu net lunar de peste 11.000 de lei!

Oficial! Angajații din acest domeniu au un salariu net lunar de peste 11.000 de lei!

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Cu 92 de lei a crescut salariul mediu brut în septembrie 2023 față de august 2023 și a ajuns la 7.350 de lei.

Când vine vorba de salariul mediu net, adică suma pe care o primesc angajații efectiv, datele arată că, în septembrie 2023 era de 4.593 de lei, cu 62 de lei mai mult față de lună anterioară.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

„Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea țițeiului (11.450 lei).

Iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (2.524 lei)”, arată datele Institutului Național de Statistică.

Câștigă bine angajații din IT, cu un venit mediu net de aproximativ 9.300 de lei.

Și cei din transporturi aeriene stau bine. Încasează în medie lunar, în mână, peste 8.800 de lei, potrivit INS.

Specialiștii au și câteva explicații pentru creșterile salariale din septembrie 2023, față de luna august a aceluiași an.

Oficial! Angajații din acest domeniu au un salariu net lunar de peste 11.000 de lei!

„În luna septembrie 2023, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a crescut comparativ cu luna august 2023.

Ca urmare a acordării de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

De asemenea, creșterile câştigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari.”, mai arată sursa citată.

Datele arată creșteri ale câștigului salarial mediu net și în sectorul bugetar. În învățământ, sănătate și asistență socială, dar și în administrația publică au crescut veniturile în septembrie 2023, față de luna precedentă.

S-au înregistrat și scăderi salariale, în domenii precum: extracţia minereurilor metalifere, intermedieri financiare, fabricarea produselor din tutun ori activităţi de asigurări.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3