EcoMoto 930×122

adresă

Oficial! Așa ceva nu se mai poate!

Oficial! Așa ceva nu se mai poate!

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Regulile obținerii actelor de identitate se modifică din nou.

Astfel, o lege recent oficializată stabilește că la aceeași adresă nu se mai pot înregistra mai mult de zece persoane (nici cu domiciliul, nici cu reședința).

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

În plus, cel ce găzduiește o persoană care n-are înscrisă în actul de identitate adresa la care locuiește de fapt este obligat, mai nou, să meargă împreună cu respectiva persoană la evidența persoanelor, pentru a-și da consimțământul de a o lua în spațiu.

Oficial! Așa ceva nu se mai poate!

Legea 162/2023 vizează modificarea OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Documentul a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial și intră în vigoare pe 10 iunie 2023.

Concret, în ordonanță se introduce o prevedere complet nouă.

Aceasta stabilește în mod expres că „Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în RNEP (Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor – n. red.) sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă”.

Limita de zece persoane nu se aplică în cazul deținătorului imobilului de la respectiva adresă și membrilor familiei extinse.

În același timp, apare și o prevedere nouă similară ce vizează, însă, înscrierea adresei de reședință:

„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate mențiunea privind reședința, dacă în RNEP sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă”.

Excepțiile amintite mai sus se aplică și în acest caz.

Detalii, AICI – UPDATE: Oficial: La aceeași adresă nu se mai pot înregistra cu actele de identitate mai mult de zece persoane – nici cu domiciliul, nici cu reședința

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3