Donaris 930 x 122

cj arges

Oficial! DNA, despre perchezițiile de la CJ Argeș, DGASPC și Primăria Ștefănești

Update 16:45: Consiliul Județean Argeș a transmis în urmă cu puțin timp un punct de vedere:

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

„Ținând cont că întotdeauna am dat dovadă de transparență și corectitudine, vă informăm că astăzi, 7 septembrie 2023, organele de cercetare au solicitat Consiliului Județean Argeș predarea unor înscrisuri.

Angajații instituției au dat curs solicitării și au pus la dispoziție cu promptitudine toate documentele cerute.

Citiți și: Exclusiv. Panică la „Casa Albă”, azi noapte, clădirea de 8.5 mil € din Centru Piteștiului

Se fac verificări în privința unui proiect al unei instituții subordonate CJ Argeș

Facem precizarea că, la acest moment, nu suntem abilitați să oferim mai multe informații din dosar pentru a nu împiedica buna desfășurare a activității organelor de cercetare.

De asemenea, subliniem că, până în acest moment, nici un angajat al Consiliului Județean nu a fost chemat la audieri și nici nu i s-a adus la cunoștință vreo calitate procesuală, ci vorbim doar de predarea unor documente oficiale.

Consiliul Județean Argeș și instituțiile subordonate au în derulare zeci de proiecte pe toate axele de finanțare existente (fonduri europene, guvernamentale), atragerea de cât mai multe fonduri fiind principalul obiectiv pentru dezvoltarea județului. Toate aceste proiecte sunt transparente, realizate în urma unor licitații publice și sunt verificate constant de instituțiile abilitate.

Toate instituțiile de control sunt obligate să facă verificări în urma sesizărilor primite sau a oricăror suspiciuni privind investițiile publice, iar noi am fost și vom continua să răspundem cu promptitudine și transparență tuturor demersurilor pentru a elimina orice suspiciune cu privire la cheltuirea incorectă a banului public.

Avem încredere în obiectivitatea acțiunilor organelor de control și vom fi întotdeauna un partener deschis!”

Update 16:30: Oficial! DNA, despre perchezițiile de la CJ Argeș, DGASPC și Primăria Ștefănești

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

În cursul zilei de 07 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, din care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Oficial! DNA, despre perchezițiile de la CJ Argeș, DGASPC și Primăria Ștefănești

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA.

Cele trei instituții ar fi Consiliul Județea Argeș. DGASPC Argeș și Primăria Ștefănești.

Știrea inițială: Percheziții la CJ Argeș și Primăria Ștefănești

Procurorii DNA efectuază, în aceste momente, precheziții la Consiliul Județean Argeș într-un dosar de corupție, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, procurorii suspectează o serie de achiziții trucate în valoare de peste 700.000 de euro.

Conform surselor G4Media.ro, procurorii suspectează că angajați ai CJ Argeș s-au înțeles cu constructorul pentru a mări prețurile de achiziție.

CJ Argeș este condus de Ion Mînzînă (PSD), iar vicepreședinți sunt Marius Florinel Nicolaescu (PSD) și Adrian Dumitru Bughiu (PSD).

Procurorii efectuază peste 20 de percheziții, inclusiv la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, mai notează sursa citată.

Percheziții la CJ Argeș și Primăria Ștefănești

De asemenea, sunt descinderi în acest moment și la sediul unei primării importante din județ.

Conform informațiilor ePitești, este vorba despre Primăria Orașului Ștefănești.

Sunt cercetate mai multe achiziții de imobile pentru persoane vulnerabile.

Potrivit Politikia.ro , imobilele vizate ar fi cele din imaginile video de mai jos:

 

Chiar acum, anchetatorii ar fi prezenți la fața locului pentru percheziții amănunțite.

 

Primăria Ştefăneşti este condusă de primarul PSD Nicolae Velcea.

Percheziții în desfășurare la Stefanesti! Video cu imobilele vizate și anchetatorii la fata locului!
Vom reveni cu amănunte!

Sursă video și INFO: Politikia.ro

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Mihai spune:

    Foc de paie. Nu le face nimic doar vrăjeala. In țara asta plină de oameni analfabeți și hoti poți sa furi cât vrei și sa înșeli cât vrei ca nu iti face nimeni nimic, de suferit au doar oamenii săraci care își plătesc taxele și impozitele la zi și pt 2 lei sau pt cea mai mică greșeală plătesc. Cei care fura sau fac infracțiuni nu pățesc nimic. O țara de hoti lingăi și pupincuristi.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90