930×122 CAPRA 5

bac

Oficial! Modificare crucială la Bacalaureat 2023

Oficial! Modificare crucială la Bacalaureat 2023

Citiți și: Anunț de ultimă oră! De vineri va fi haos!

Probele de competențe de la Bacalaureat 2023 se echivalează cu notele din timpul liceului. Asta arată un proiect de ordonanță de urgență făcut public astăzi de Ministerul Educației.

Documentul mai are și alte precizări:

Citiți și: Argeș. Exclusiv. De ce este „generalul” fericit! Declarația zilei!

„În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:

-La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

-În anul școlar 2022 – 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează.

-Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecția la clasă”.

În tot acest timp, greva profesorilor continuă.

Astăzi, în București, aproximativ 12.000 de angajați din învățământ au protestat.

 

Au fost și cadre din Argeș.

În jur de 350 de profesori din județ au protestat azi în Capitală.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3