NOR CURIER 930X122

mioveni

Oficial! Tăieri ilegale de arbori în Mioveni

Zilele trecute, miercuri și joi, polițiști de la Serviciul Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au verificat legalitatea activităților de punere în valoare și exploatare forestieră desfășurate de o societate cu sediul în comuna Aninoasa, având exploatare silvică pe teritoriul administrativ al orașului Mioveni.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Au fost verificate exploatările desfășurate în baza a 3 Acte de punere în valoare, constituite în cadrul fondului forestier situat pe raza administrativ teritorială a orașului Mioveni.

„În urma verificărilor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a cărui proveniență nu a fost justificată cu documente, având o valoare de peste 5.000 de lei, a fost confiscat și predat representanților Ocolului Silvic Igleby.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Sancțiunile au fost aplicate după cum urmează:

– o sancțiune ca urmare a identificării cantității de aproape 30 mc lemn de foc, din speciile carpen, fag și jugastru, fără documente legale;

– o sancțiune ca urmare a nerespectării tehnologiilor specifice de exploatare silvică”, transmite Poliția Argeș.

Recent, primarul Ion Georgescu a atras atenția asupra tăierilor de arbori din Mioveni. Subiectul, AICI.

(Foto: descriptiv. Noto: sublinierile din text aparțin redacției)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90