Donaris 930 x 122

ion georgescu

Se-ntâmplă lucruri fără precedent în Mioveni!

Se-ntâmplă lucruri fără precedent în Mioveni!

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Primarul orașului Mioveni este indignat de defrișările de la marginea orașului.

Ion Georgescu atrage atenția asupra efectelor negative care vor fi aduse de defrișare, în special terenurilor în pantă, cum este și în cazul acesta.

Citiți și: ,,Am luat această decizie! Este calea cea mai bună!”

Din informațiile pe care le-am obținut până în prezent, am aflat că Ocolul Silvic privat care administrează pădurea din zona adiacentă complexului ICN-FCN, a început exploatarea în Racovița, prin tăiere la ras, a unei cantități de 1.600 mc de lemn, însumând o suprafață de 1,5 hectare.

Tăierea se face prin intermediul unei societăți care activează în domeniul exploatărilor forestiere și care s-a amplasat ilegal pe domeniul privat al orașului, încălcând proprietatea Consiliului Local.

Analizând datele, se ridică un semn de întrebare, dar și o mare neliniște cu privire la efectele negative care vor rezulta în urma defrișării întregului versant al dealului aflat la marginea orașului.

Nici un alt ecosistem terestru nu asigură un echilibru mai complex și o mai mare stabilitate decât pădurea.

Tăierile rase pe suprafețe mari de pe terenurile în pantă, așa cum este cazul de față, vor duce la creșterea scurgerii apelor rezultate în urma ploilor.

În concluzie, inevitabil ne vom aștepta la intensificarea proceselor de eroziune a solului, inundații și alunecări de teren!

Este firesc să se obțină atât de ușor tăierea la ras a unui întreg deal?

Până la găsirea unor răspunsuri, aștept rezultatele controalelor instituțiilor statului abilitate în domeniu.

Apel și către proprietarii de pădure – fiți mai atenți cui și în ce scop vă vindeți proprietățile!„, a transmis primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Dan spune:

    Este firma lui Nicolescu de la Consiliul județean, așa că ciocul mic că este din partidul tau , partid al hoților și borfașulor

  • John baiat bun spune:

    Vrajeli, nu s-au inteles la bani. Asa este cand esti dat la o parte, incepi sa faci gura. Nijte sclavi cate se cearta pe paine

  • Baba V spune:

    Cum a fost tăiată și cea de la Colibași din zona uzinei, la ras

  • Catalin spune:

    Și dacă s-a stabilit ilegal pe un domeniu privat ce mai așteptați? Milițienii de la edilitare gâfâie dacă ii trag la răspundere? Mizeria asta de acțiune de defrișare a început demult! Nu s-au auzit drujbele?

  • Anonim spune:

    În tot județul Argeș se măcelăresc pădurile ! Nimeni nu vede !?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90