New Profesional Consult 930 x 122

arestare preventivă

Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Decizie de ultim moment pentru primarul suspendat din Mioveni, Ion Georgescu.

Acesta se va întoarce în arest la domiciliu, după ce procurorii DNA au contestat decizia judecătorilor de la Tribunalul Argeș de a înlocui arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Citiți și: ,,Am luat această decizie! Este calea cea mai bună!”

Sentința inițială a fost ,,desființată în totalitate”, iar Ion Georgescu va rămâne în arest la domiciliu până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legale.

Decizia magistraților este definitivă și nu poate fi atacată în instanță:

,,În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală raportat la art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii din data de 12 martie 2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 6181/109/2023/a3, intimat-inculpat fiind Georgescu Ion.

Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând:

În temeiul disp. art.242 alin.2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion, cu măsura preventivă a controlului judiciar.

În baza art. 207 alin. 6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legale.

Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

În temeiul disp. art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă petentul inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, aferente soluţionării contestaţiei, rămân în sarcina acestuia.

Definitivă.

Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 19 martie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii şi a parchetului, prin intermediul grefei instanţei”

Reamintim că pe data de 12 martie 2024, instanța Tribunalului Argeș a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile.

Amănunte, AICI.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Mioveni spune:

    Se pare ca se vrea a fi scos din “ funcțiune” cât mai mult timp posibil.
    Pana trec alegerile ….
    Devenise deranjant de eficient …

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90