930×122 CAPRA 5

înlocuire măsură preventivă

Ion Georgescu, decizie de ultimă oră! Anunțul care îi schimbă viața

Ion Georgescu, decizie de ultimă oră! Anunțul care îi schimbă viața

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

La Tribunalul Argeș, azi, s-a judecat o nouă cauză în ceea ce îl privește pe Ion Georgescu.

A fost vorba despre înlocuirea măsurii preventive.

Citiți și: ,,Am luat această decizie! Este calea cea mai bună!”

Precizăm că, pe 19 martie, Curtea de Apel Pitești a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA Pitești cu privire la decizia prin care lui Georgescu i se schimba arestul la domiciliu în control judiciar.

Ion Georgescu, decizie de ultimă oră! Anunțul care îi schimbă viața

Pe cale de consecință, primarul suspendat a fost plasat din nou în arest la domiciliu. „Măsură pe care o menţine până la o nouă verificare”. – potrivit deciziei Curții de Apel.

Iată ce s-a decis azi, la Tribunalul Argeș:

,,În temeiul art. 362 alin. 2 C.proc.pen., art. 208 alin. 4 C.proc.pen., art. 242 alin. 2 C.proc.pen. şi art. 211 alin. 2 C.proc.pen.: Admite cererea formulată de inculpatul GI. Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2, aşa cum a fost modificată prin încheierea pronunţată la data de 31.01.2024 în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.4 al Tribunalului Argeş, faţă inculpatul GI, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri.

În temeiul art. 215 alin. 1 C.proc.pen. : Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (I.P.J. Argeş – Biroul Supravegheri Judiciare), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat În temeiul art. 215 alin. 2 C.proc.pen. :

Impune inculpatului ca pe durata măsurii controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei

b) să nu exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni, jud. Argeş

c) să nu comunice direct sau indirect cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor – Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana – Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 7, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, aceasta poate fi înlocuită cu o măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Constată ca rămasă fără obiect cererea formulată de inculpatul Georgescu Ion de a i se permită să părăsească imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu în data de 06.04.2024 în intervalul 10:00-12:00 pentru a se deplasa la domiciliul părinţilor săi. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.:

Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 15.05.2024 ora 09:30 În temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.:

Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată în camera de consiliu azi, 03.04.2024, ora 15:50″

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3