New Profesional Consult 930 x 122

coruptie

OFIŢER DE POLIŢIE, REŢINUT DE DNA. MITĂ DE 1,1 MILIOANE DE EURO

Potrivit unui comunicat al DNA transmis astăzi, 2 mai 2020, un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR a fost reținut pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Citiți și: Argeș. Cheltuieli faraonice în pandemie la Primăria Poiana Lacului. Denunț la DNA!

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 mai 2020, a inculpatului Fleancu Marius-Aurelian, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență”, se arată în comunicatul DNA.

MITĂ DE 1,1 MILIOANE DE EURO

Citiți și: DNA: sute de inculpați trimiși în judecată, cu aproape 50% mai mulți față de anul precedent

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada februarie-aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 de euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:
– acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare;
– acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență), astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se mai arată în comunicatul DNA.

Astăzi, ofițerul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează comunicatul DNA.

(Foto descriptiv: FB Poliția Română)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90