SMART KIDS 930X122

bronhoscopie

pitesti.

Pacienții pot beneficia de o analiză gratuită la Spitalul Județean Pitești

Orice pacient care are recomandarea efectuării unei bronhoscopii trebuie să știe că această procedură poate fi realizată cu internare de zi în cadrul Secției de Pneumologie a Spitalului Județean, fără costuri, în baza biletului de trimitere, a cărții de identitate și cardului de asigurat.

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

Important de reținut este faptul că programarea prealabilă este obligatorie. Aceasta se poate realiza la numărul de telefon 0248287150, interior 304, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-13:00.

Bronhoscopia este o procedură importantă în diagnosticarea bolilor respiratorii.

Citiți și: Poți să faci RMN gratuit la Spitalul Județean

Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești, transmite într-un comunicat de presă:

„Pentru diagnosticarea multor afecțiuni ale căilor respiratorii indicată este bronhoscopia. Pe lângă faptul că această metodă de explorare endoscopică se poate realiza la Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru pacienții internați în cadrul unității, la recomandarea unui specialist, de această procedură minim invazivă pot beneficia și pacienții care nu sunt spitalizați continuu, cu internare de zi în cadrul Secției de Pneumologie, fără costuri, în baza biletului de trimitere, a cărții de identitate și cardului de asigurat.

Este foarte important ca după obținerea recomandării pentru efectuarea unei bronhoscopii să se efectueze o programare, la numărul de telefon 0248287150, interior 304, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-13:00.

Bronhoscopia este o procedură prin care este posibilă vizualizarea interiorului căilor aeriene – laringe, corzile vocale, trahee, bronhii principale și bronhii segmentare, cu ajutorul unui aparat subțire și flexibil, dotat cu o camera video în vârf, numit fibrobronhoscop.

Se efectuează în cabinetul de Endoscopie Bronșică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, la recomandarea medicului, în situația în care există suspiciunea unei patologii pulmonare a cărei etiologie nu poate fi identificată prin intermediul altor investigații imagistice (radiografie pulmonară, CT toracic) și de laborator (examen bacteriologic al sputei).

Principalele indicații de efectuare ale bronhoscopiei sunt reprezentate de:

-Stabilirea diagnosticului etiologic al infecțiilor pulmonare din aspirat bronșic;

-Prelevarea de biopsii pulmonare pentru confirmarea suspiciunii de tumori ale sistemului respirator.

Această procedură nu este dureroasă, dar pacientul poate avea o senzație de disconfort la nivelul gâtului, poate să tușească sau poate avea o senzație de lipsa de aer. Acest disconfort dispare complet după încheierea procedurii și retragerea bronhoscopului.

Pacientul trebuie să nu mănânce și să nu bea cu cel puțin 6 ore înainte de efectuarea bronhscopiei. Ca regulă generală, pacientul trebuie să ceară sfatul medicului care a recomandat-o înainte de realizarea procedurii și să prezinte toate documentele medicale pe care le deține, precum și schema de tratament administrată la domiciliu.

După obținerea rezultatului, pacientul trebuie să fie reevaluat de către medicul pneumolog care a recomandat efectuarea fibrobronhoscopiei.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3