NOR CURIER 930X122

cj arges

PE CINE ACUZĂ DR. GHEORGHE FRĂTOAICA DE AMATORISM

Au fost acuzații grave lansate de conducerea Consiliul Județean Argeș la adresa managerilor/directorilor de spitale din Argeș numiți în perioada stării de urgență prin ordine de ministru, dați acum jos din funcții.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

„Abuzuri” și „interpretări bizare ale legislației”
Pentru a justifica shimbările de săptămâna aceasta făcute la nivelul managementului Spitalului Județean de Urgență din Pitești, printre care și înlocuirea actualului director medical, dr. Gheorghe Frătoaica, cu Gabriel Copciag, C.J. Argeș a vehiculat inclusiv ideea de „abuzuri” și „interpretări bizare ale legislației”, în contextul în care, în ultimul timp, spune aceeași sursă, „am avut parte atât de vid legislativ, cât și de contradicții legislative”.

Proaspăt dat jos din funcție, dr. Frătoaica vede altfel lucrurile.

Citiți și: Ce a fost inaugurat la Spitalul de Pediatrie din Pitești este rar întâlnit în restul țării

„Nu noi am creat bâlbâiala politică și, din păcate, vedem aici un amatorism și din partea unei tabere și a celeilalte tabere. Se emit niște documente, ordonanțe de urgență, legi, care sunt făcute atât de prost, încât nasc interpretări. Acum este logic ca fiecare să susțină punctul lui de vedere. În contextul acesta, eu nu cred că este vorba de o încrâncenare sau ceva, ci este vorba, pur și simplu, de o poziționare de o parte sau de alta a legii”, a răspuns dr. Frătoaica, contactat de ePitești.ro după argumentarea virulentă a șefului CJ Argeș.

Amintim că medicul Gh. Frătoaica a atras atenția asupra faptului că, în această perioadă, interesul ar trebui focusat pe așteptata creștere a cazurilor COVID-19, nu pe astfel de preocupări.

Contre politico-administrative

Aseară, Instituția Prefectului a transmis un comunicat în care arăta că șefia Consiliului Județean Argeș „s-a grăbit să înlocuiască managerii/directorii interimari încă din data de 18 mai 2020, fără să aibă un cadru legal în acest sens și fără a ține cont de performanța managerială (…) Prin graba nejustificată, decizia Consiliului Județean Argeș a creat, timp de câteva zile, blocaje, neliniște și incertitudine în Spitalul Județean de Urgență Pitești. Atragem atenția că orice înlocuire trebuie să fie argumentată solid, în condițiile în care tocmai din cauza managementului defectuos s-au produs schimbările de manageri și directori, de la bun început”.

Astăzi au apărut reacții din partea celeilalte tabere, Consiliul Județean, care anunță că Ministerul Sănătății a confirmat numirile managerilor de spitale făcute de C.J. începând cu data de 18 mai 2020 sunt perfect legale.

Instituția Prefectului amintește însă că motivul suspendării respectivilor managerilor reconfirmați în funcții de C.J. Argeș săptămâna aceasta a fost “neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, iar readucerea lor la șefia spitalelorreprezintă un demers periculos pentru sistemul de sănătate argeșean și pentru argeșeni„.

(Foto descriptiv: https://argesulonline.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3