930 x122 grota rece

inchisoare

PEDEAPSA PRIMITĂ DE UN TÂNĂR CARE ȘI-A ȘANTAJAT IUBITA CU POZE ÎN IPOSTAZE SEXUALE

Un tânăr de 22 de ani din Argeș a fost condamnat definitiv luna trecută la un an și opt luni de închisoare cu suspendare după un „moment de rătăcire”, așa cum l-a catalogat avocatul său.

Citiți și: O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

Tânărul n-a acceptat ca prietena sa să-l părăsească și a încercat s-o țină lângă el prin șantaj, amenințând-o că va face publice imagini cu ea în ipostaze sexuale.

„În cursul lunii octombrie 2019, inculpatul (…), în timp ce se afla în Olanda, a solicitat persoanei vătămate (…), în vârstă de 18 ani, cu care avea o relație amoroasă, să îi trimită, prin sistemul electronic Facebook Messenger, o poză erotică, care să-i dovedească sentimentele. Persoana vătămată a trimis inculpatului (…) mai multe imagini sexual explicite ce o reprezentau pe aceasta, imagini pe care inculpatul le-a salvat și le-a păstrat în telefonul mobil.

Citiți și: Închisoare pentru acești șoferi!

În cursul lunii decembrie 2019, pe fondul unor neînțelegeri ivite între cei doi, relația acestora s-a degradat, iar inculpatul a constrâns persoana vătămată să continue relația amoroasă, prin amenințarea publicării imaginilor sexual explicite ce o reprezentau pe persoana vătămată, imagini compromițătoare pentru aceasta. La data de 08.12.2019, în urma refuzului persoanei vătămate de a continua relația amoroasă (…), a expus și distribuit, în public, pe rețeaua Facebook, mai multe imagini sexual explicite, ce o reprezentau pe persoana vătămată (…) folosind contul de utilizator C______ Capone (G___ Parizer). Tot la această dată, contul de Facebook sub numele de utilizator C______ Capone a fost inactivat, de către sistemul Facebook, fotografiile postate fiind șterse automat de către sistem”, se arată în considerentele sentinţei Curţii de Apel Piteşti (rolii.ro) pronunţate în toamna acestui an.

În ciuda insistențelor familiei tinerei de a o lăsa pe fată în pace, tânărul a distribuit și pe Messenger imaginile compromițătoare. Fotografiile au ajuns la mii de persoane.

Pedeapsa de un an și opt luni cu suspendare i s-a părut prea mare tânărului, care la vârsta de 15 ani a mai avut probleme cu legea, pentru un furt.

„Avocatul ales al apelantului-inculpat, având cuvântul, solicită admiterea apelului, desființarea sentinței, apreciind că pedeapsa rezultantă aplicată de instanța de fond este cu mult prea mare în raport de gravitatea infracțiunii săvârșite, solicitând redozarea pedepsei.

Apreciază că trebuie reținut că persoana vătămată i-a trimis de bună-voi e inculpatului acele fotografii pe care inculpatul, într-un moment de rătăcire, le-a postat pe o rețea de socializare și pe care, tot inculpatul, de bună-voie, le-a șters . De asemenea, trebuie reținut că inculpatul a recunoscut și regretat fapta, a uzat de procedura simplificată, a colaborat cu organele de anchetă, a fost un incident izolat, este infractor primar, este o persoană tânără”, se mai arată în sentința citată.

Curtea de Apel Pitești i-a respins însă acțiunea, iar pedeapsa a rămas definitivă.

Foto descriptiv: justlove.ro/cat/forum/

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3