930×122 CAPRA 5

constructie ilegala

Percheziţii cu mascaţi la Primăria Piteşti

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat șase percheziții, în județul Argeș, la sediul unei instituții publice și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane, bănuite de abuz în serviciu și fals intelectual.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Una dintre instituţii este Primăria Piteşti, în legătură cu eliberarea autorizaţiei de construire a blocului de pe strada Nicolae Iorga, zona Tancodrom (subiectul, pe larg, AICI).

 

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

 

IPJ ARGEŞ, PRECIZĂRI

„În ziua de 22 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptătorilor Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, au efectuat șase percheziții, dintre care patru în municipiul Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu, la sediul unei instituții publice și sediile unor societăți comerciale, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de o societate comercială, cu sediul în comuna Moșoaia, reprezentată de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, reprezentantul autorității administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare), ulterior realizării construcției, reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor vizate, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel autorizat și prin depășirea numărului de locuri de parcare alocate.

PREJUDICIU

Prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice și/sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare- cumpărare pentru cele 10 unități locative construite, iar pe de altă parte, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții cu respectarea condițiilor de urbanism și recepția acestora.

Patru persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.”

Ştire în curs de actualizare

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Andrei spune:

    Are P+1E. Numai minciuni scrieți. Va faceți ca nu știți

  • Andrei spune:

    Ma întreb și eu cine încheia Autorizațiile de construire. Nu Primaria

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA