930 x122 grota rece

evaziune fiscala

Percheziții extinse! Au fentat cu zeci de mii de €

Percheziții extinse! Au fentat cu zeci de mii de €

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Două societăți au fost percheziționate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat 6 percheziții.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Au fost vizate județele Argeș, Ilfov și municipiul București.

S-au deschis, în acest sens, două dosare penale privind persoane juridice care nu ar fi efectuat plata contribuțiilor și asigurărilor sociale pentru angajați.

În cele două dosare penale, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Percheziții extinse! Au fentat cu zeci de mii de €

Cele două societăți ar fi reținut, fără a plăti, sau ar fi încasat, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, impozitele şi/sau contribuţiile cu reținere la sursă pentru angajați.

Astfel a fost prejudiciat bugetul consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat, ca urmare a neplății, este de aproape 170.000 de lei.

,,Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada mai 2022 – martie 2023, o firmă, cu sediul în județul Argeș, ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 81.345 de lei, reprezentând contribuția asigurărilor sociale pentru construcții/sector agricol/industria alimentară.

De asemenea, tot în perioada mai 2022 – martie 2023, o altă firmă, cu sediul actual în municipiul București, ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 86.459 de lei, compusă din 5.055 de lei – impozit pe veniturile din salarii, 50.000 de lei – impozit pe dividende, 22.434 de lei – contribuția asigurărilor sociale și 8.970 de lei – contribuția asigurărilor sociale de sănătate.”, precizează Poliția Argeș.

Două persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90