930×122 CAPRA 5

droguri

Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

Citiți și: Percheziții în Argeș! Fapte grave într-un local și la păcănele

Trei persoane din Argeș, dintre care una minoră, au fost reținute pentru 24 de ore.

Acuzațiile ce li se aduc acestora sunt de săvârșirea nfracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

Citiți și: Percheziții în Argeș. „Călcat” de polițiști pentru că avea prea mult alcool

Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit că suspecții efectuau operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Autoritățile au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele cercetare.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate:

Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

– cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe sub formă cristalină,

– 5 cântare electronice,

– 3 grindere,

– telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă, precizează Poliția Argeș.

,,Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că unul dintre cercetați, în mod repetat, ar fi comercializat, către consumatori, preponderent tineri, din municipiul Pitești, droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive (2MMC) achiziționate în acest scop de la o altă persoană cercetată în cauză.

De asemenea, din materialul probator administrat a reieșit faptul că o persoană cercetată minoră a fost depistată deținând asupra sa o cantitate de canabis, destinată consumului propriu.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe sub formă cristalină, 5 cântare electronice, 3 grindere, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

La data 21 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a 3 persoane, dintre care una minoră, pentru 24 de ore.

La data de 22 martie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, conform propunerii formulate, a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute, pentru 30 de zile, față de a treia procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești luând măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Video: IPJ Argeș

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90