930×122 CAPRA 5

evaziune fiscala

Percheziții în Pitești și Costești! Evaziune fiscală și înșelăciune

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat în această dimineață percheziții în municipiul Pitești și în orașul Costești în două cauze penale ce vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

La Pitești, o firmă este acuzată că nu a înregistrat în evidența contabilă și nu a declarat organului fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme, achiziționate din spațiul intracomunitar.

La Costești, perchezițiile s-au efectuat la trei persoane care au înscenat un accident auto ca să obțină despăgubiri, în mod fraudulos, de la societatea de asigurări.

Citiți și: Breaking: Percheziții! Infractori „mondiali” luați pe sus de mascați

IPJ Argeș transmite:

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești și Tribunalului Argeș, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în trei cauze penale, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, evaziune fiscală și înșelăciune.

În cea de-a doua cauză penală, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Tribunalului Argeș, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în localitatea Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01 mai 2020-31 decembrie 2020, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă și nu ar fi declarat organului fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme, achiziționate din spațiul intracomunitar, în valoare totală de aproximativ 5.300.000 de lei, din care aproape 850.000 reprezenta T.V.A.

În cea de-a treia cauză penală, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în orașul Costești.

Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani, din Costești, ar fi înscenat un accident între o autoutilitară și un autoturism, despre care a declarat că s-ar fi produs în data de 14 februarie a.c., ajutând, astfel, un bărbat de 47 de ani, tot din Costești, să obțină despăgubiri, în mod fraudulos, de la societatea de asigurări, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

În total, 14 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.”

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Paul spune:

    Legat se accidente înscenate, sunt exagerat de mulți, care consideră această infracțiune, ca un business! Credeți că doar cu 50.000. a fraudat societatea de asigurări? Eu zic să mai căutați, că sunt mult mai multe dosare de daune, toate înscenate! Încercați și la Bradu Argeș, că sunt destui „Șoșoi” si pe acolo!🤣🤣🤣

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3