New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

PERICOL DE INUNDAȚII ÎN ARGEȘ. HIDROLOGII AU ANUNȚAT

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a instituit astăzi o avertizare de cod galben pe râuri din mai multe județe, printre care: Caraş Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa sau Prahova.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Potrivit hidrologilor, se vor înregistra ”scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.”

Până mâine la ora 11, este instituit cod galben de inundații pentru afluenţii mici ai Oltului din judeţele Vâlcea şi Argeş, râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Prahova (din judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova), conform specialiștilor.

Citiți și: Alarmant! Zeci de incendii provocate: Luptă cumplită cu flăcările

Averizările vor fi actualizate în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, transmite sursa citată. (Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90