930 x122 grota rece

lege

Persoană dispărută! Noi reguli!

Persoană dispărută! Noi reguli!

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Un proiect de lege pentru căutarea persoanelor dispărute, care introduce o serie de reglementări ce vor asigura o mai bună coordonare a instituțiilor publice, prin înființarea, în cadrul Poliției Române, a unei unități centrale și a altora teritoriale, va ajunge curând la votul decisiv din Parlament.

În prezent, nu există o asemenea lege, astfel că proiectul va veni cu reglementări care să eficientizeze procedurile actuale.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Proiectul de lege presupune înființarea unei autorități centrale privind disparițiile, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și a mai multor unități teritoriale, în cadrul inspectoratelor județene de poliție.

Sesizările privind dispariția unei persoane vor putea fi făcute de orice persoană, pe orice cale de comunicare, sau de unitățile de poliție, atunci când din datele și informațiile obținute în activitatea curentă rezultă că o persoană este dispărută și nu există sesizarea unei alte persoane cu privire la acest fapt.

Sesizarea întocmită se va trimite către unitatea teritorială competentă (stabilită în funcție de locul dispariţiei, locuinţa efectivă a persoanei dispărute, locul sesizării dispariţiei etc.), care va întocmi un dosar al disparției.

Interesant este că orice persoană fizică sau firmă va putea ajuta în mod voluntar și gratuit autoritățile la căutarea persoanelor dispărute. Aceste persoane vor fi înregistrate online într-o bază de date a Poliției Române.

Activitățile pe care le va putea desfășura un astfel de voluntar vor fi:

– popularizarea cazului, așa cum poate;

– realizarea de postere, pliante, clipuri audio-video sau alte asemenea materiale de informare privind persoanele dispărute;

– să participe efectiv la căutarea persoanei dispărute sau la distribuirea unor materiale de informare;

– să pună la dispoziția autorităților a unor mijloace tehnice sau logistice, care să ajute la căutări.

Foto: Arhivă ePitești.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90