930X122 MAIA

boli

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ LE DĂ FIORI AUTORITĂŢILOR DIN ARGEŞ!

În Lituania a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane. Drept consecinţă, autorităţile din Argeş au decis să ia măsuri pentru a preveni apariţia unor focare şi în judeţul nostru.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

Astfel, a fost convocată o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Boli, fiind aprobat şi un plan de măsuri care va fi aplicat în Argeş.

Planul prevede notificarea în regim de urgenţă a Direcţiei Sanitar Veterinară în legătură cu o eventuală creștere a mortalității în rândul populaţiilor de mistreţi și în cazul găsirii unor cadavre de mistreţi, pentru trimiterea acestora la laborator, în vederea stabilirii cauzelor morții. De asemenea, Direcţia Sanitar Veterinară va lua măsuri de informare a medicilor veterinari, a responsabililor fondurilor cinegetice şi a vânătorilor cu privire la semnele clinice de pestă porcină africană. Toate acestea pentru o reacție rapidă şi corectă.

Citiți și: ȘOFERIȚA A DAT PESTE MISTREȚ

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3