EcoMoto 930×122

amenzi

defrisare

JAF URIAȘ ÎN PĂDURILE ARGEȘULUI, AMENZI MĂRUNTE

În perioada octombrie 2014-martie 2015 Poliţia, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Ploiești și Direcţia Silvică Piteşti au făcut mai multe controale pe principalele văi ale judeţului Argeș şi în punctele fixe pe unde se ştie că trec transporturile de lemne.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

În urma celor peste 1.500 de acţiuni au fost date amenzi în valoare totală de aproape 1.200.000 de lei şi confiscate în jur de 1.100 de mc de lemne tăiate ilegal. O parte din amenzi, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate după apeluri la numărul de telefon de urgență 112 făcute de cetăţeni cărora li s-au părut dubioase anumite transporturi.

Aceste controale sunt, însă, ca o frecție la un picior de lemn după jaful pe care mafia pădurilor l-a făcut în Argeș timp de ani și ani de zile. Un studiu realizat de Greenpeace arată că Argeșul se număra la un moment dat printre cele mai crunt lovite de mafie. Ba chiar, în perioada 2009-2011, era județul cu cel mai mare număr de cazuri de tăieri ilegale de arbori: 6.000. Urma, la mare distanță, Gorjul, cu 2.500. Alături de Argeș, până la nivelul anului 2011, luat în calcul de studiul Greenpeace, județele cel mai despădurite erau Suceava, Harghita, Maramureș și Cluj.

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

Șocant pentru întreaga țară a fost cazul tăierii ilegale la ras, în Valea Rea, într-o zonă de protecție, a nu mai puțin de 915 hectare de pădure. Ministrul de resort de atunci, Lucia Varga, mai că și-a făcut cruce: „Am fost în ţară în multe locuri unde au fost tăieri necontrolate, dar ce-am văzut astăzi în Argeş este de neacceptat!” Ea a apreciat că în acest caz se poate vorbi „de o anumită protecţie din partea politicului”: „Imposibil să tai 915 hectare la ras, să transporţi 206.000 de metri cubi, am făcut o socoteală, aproximativ 6.000 de camioane încărcate cu lemn, fără să le vadă nimeni!”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90