930×122 CAPRA 5

amenzi

Piețele din Pitești, luate la verificat de către polițiști

 

Citiți și: Greșeala care te poate lăsa fără bani în buzunar! Toți românii trebuie să știe

124 de societăți comerciale și aproape 400 de autovehicule, din care aproape 100 de mijloace de transport persoane, au fost verificate de poliţişti în ultimele 24 de ore.

„Peste 250 de polițiști au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu polițiști locali, jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Citiți și: Poveste de groază: Învățătoare din Pitești, „privată de tot ce e frumos”

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

Au fost verificate 2.285 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private, iar dintre acestea, 1.640 de persoane au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 312 autovehicule, dintre care 86 mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 124 de societăți comerciale din 143 locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate”, precizează IPJ Argeș.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.000 de lei, după cum urmează:
-125 de sancţiuni, în valoare de 13.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-7 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsura izolării/carantinării la adresa declarată.

Exemple:

În ziua de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, împreună cu polițiști locali, au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, în zona de competență, în special în zona piețelor, complexelor comerciale și operatorilor economici.

„Au fost verificate mai multe societăți comerciale, 7 mijloace de transport în comun, precum și 172 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, conform Legii 55/2020”.

Și poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști locali, au desfășurat activități similare, în zona de competență, în special în zona piețelor, complexelor comerciale și operatorilor economici. Au fost verificate 10 societăți comerciale, 12 mijloace de transport în comun, precum și 136 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020″, mai precizează IPJ Argeș.

A plecat din carantină

În ziua de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat un bărbat de 37 de ani, din Stâlpeni, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Foto: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90