Donaris 930 x 122

constructie ilegala

Piteștean cu tupeu mare! Construcție ilegală la parterul unui bloc din Nord

Piteștean cu tupeu mare! Construcție ilegală la parterul unui bloc din Nord.

Citiți și: Construcţia a 6 vile ilegale în Piteşti, sistată de Primărie

În Pitești, se pare că legile sunt făcute pentru a fi încălcate, mai ales în ceea ce privește urbanismul. Construcții după ”ureche” apar la tot pasul în oraș, din cauza celor care se ”întind mai mult decât le permite plapuma” sau mai bine spus, autorizația.

NORD, CARTIERUL TUTUROR POSIBILITĂȚILOR

Este și cazul unui piteștean din cartierul Nord de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, bloc L4, scara A, care dorește să-și facă un magazin, în balconul blocului de la parter. Pentru ”a-și vedea visul cu ochii”, locatarul cu spirit de antreprenor a făcut ce l-a tăiat capul, cu ”sprijinul” autorizației emise de Primăria Pitești care lasă loc intepretărilor, după cum veți vedea.

Citiți și: Video: A venit şi PRO TV-ul să vadă minunea de bloc ilegal din Piteşti!

”CIMENTEAZĂ SPAȚIUL VERDE PENTRU CĂ SE POATE!”

Mai exact, scările construite de acesta din balconul de la parterul blocului, au ieșire către ”garda” blocului care dă în spațiul verde, spațiu care a fost acolo dintotdeauna, dovadă stau și fotografiile realizate de aplicația cunoscută în toată lumea Street View (serviciu on-line de vizualizare a străzilor oricărui oraș din lume), nu cu mult timp în urmă!

De asemenea, în această locație, în continuarea gardului viu erau plantate flori, care se pare nu au mai fost îngrijite de către locatari și au fost împrejmuite decorativ de pietre (VEZI FOTO), când existau.

12 NOIEMBRIE 2021

După cum se observă în imaginile realizate de reporterii ePitești.ro, în data de 12 noiembrie 2021, construcția scărilor cu intrare în balcon era în toi și devenea tot mai clar ce voia proprietarul să facă acolo!

23 NOIEMBRIE 2021

Ce a urmat câteva zile mai târziu, dovedește că proprietarul apartamentului nu dă ”doi bani” pe nicio lege a spațiilor verzi! Acesta și-a construit ieșire separată, adică scări exterioare în afara balconului, chiar în ”garda blocului” și a eliminat porțiunea de spațiu verde din fața treptelor, cimentuind-o.

IATĂ CUM ERA ÎNAINTE ȘI CUM ESTE ACUM

LEGEA SPUNE CLAR: ESTE INTEZIS!

Conform legii 24 din 2007 articolul 18, alineatul 4 și 5 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, atât construirea treptelor, cât și eliminarea spațiului verde sunt interzise.

REDĂM INTEGRAL ARTICOLUL 18 DIN LEGEA 24/2007, PUNÂND ACCENT PE ALINEATUL 4 ȘI 5:

Conform articolului 23, aliniatul (g), aceeași LEGEA 24/2007, persoanele care nu respectă normele prevăzute de articolul 18, aliniatele (3), (4) și (5) riscă amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde afectat.

PUBLICAȚIA NOASTRĂ A FĂCUT O SESIZARE CĂTRE PRIMĂRIA PITEȘTI CARE ”PARE” UIMITĂ DE CE SE ÎNTÂMPLĂ

În legătură cu această situație de la blocul L4, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, publicația noastră a făcut o sesizare către Primăria Pitești, în care au fost trimise și fotografiile din teren, făcute la data de 12 noiembrie 2021, pentru a afla dacă există o autorizație de construire emisă de municipalitate în ceea ce privește modificările făcute de locatarul apartamentului de la parter.

INSTITUȚIA ORAȘULUI EMITE O AUTORIZAȚIE CARE LASĂ LOC DE INTERPRETĂRI

Primăria Pitești ne-a răspuns la sesizarea făcută și ne-a transmis că lucrările executate la parterul blocului se execută în baza Autorizației de construire nr. 773/29.10.2021 pentru Modificări interioare în apartament, trepte acces din exterior în vederea schimbării parțiale de destinație din locuință în spațiul.”  

 

Chiar dacă edilul Cristian Gentea a declarat în repetate rânduri că „urbanismul este o prioritate pentru municipiul Pitești și că inspectorii vor fi în teren zilnic”, situații în care oamenii nu respectă legea și construiesc după ureche se întâmplă tot mai frecvent în oraș, după cum vedeți! Piteștiul este plin de asemenea construcții la parterul blocurilor care sunt ILEGALE după cum spune LEGEA foarte clar!

Încurajăm piteștenii să ne sesiseze situații asemănătoare din toate cartierele orașului pentru a le face publice!

Publicația noastră a insistat la reprezentanții Primăriei Pitești cu privire la această situație pentru un răspuns OFICIAL, răspuns care s-a lăsat așteptat NEJUSTIFICAT!

L-am apelat, într-un final, pe însuși Cristian Gentea, primul om al orașului, acesta deslușind misterul!

Răspunsul acestuia, AICI: Gentea, despre locatarul cu tupeu din Nord: ”Amendă și aducere la starea inițială!”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Mihai Popa spune:

    Despre garajele din popa-sapca de ce nu scrieti nimic? Cum s-au demolat cele de la noi din trivale de ce nu se demoleaza si in popa-sapca? Veniti la blocul Z4 si faceti reportaj si pe tema aceasta daca tot sunteti un cotidian corect si vreti sa faceti un lucru bun

  • George spune:

    Dar toate frizeriile din oraș făcute pe la parterul blocurilor care au trepte prin spațiul verde pana la trotuar?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90