SMART KIDS 930X122

cristian gentea

Gentea, despre locatarul cu tupeu din Nord: ”Amendă și aducere la starea inițială!”

Gentea, despre locatarul cu tupeu din Nord: ”Amendă și aducere la starea inițială!”

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Primarul Cristian Gentea a reacționat cu privire la situația de la blocul L4, scara A, din cartierul piteștean Nord de pe bulevardul Nicolae Bălcescu unde un locatar a eliminat o porțiune din spațiul verde pentru a-și face intrare în viitorul său magazin de la parter.

Subiectul pe larg, AICI: Piteștean cu tupeu mare! Construcție ilegală la parterul unui bloc din Nord

Citiți și: Vestea momentului de la Publitrans! Acum s-a anunțat!

Aseară, publicația ePitești.ro a luat legătura cu edilul piteștean, acesta declarându-ne:

ePitești.ro: Domnule primar un punct de vedere despre…(primarul ne oprește și răspunde direct)

Cristian Gentea: „ Da, știu la ce vă referiți! Eu am trimis oameni acolo, ne-au spus altceva decât Poliția Locală, motiv pentru care am chemat Poliția Locală din nou. Se vor duce acolo din nou mâine dimineață!

Chiar dacă nu ar fi fost spațiu verde, este domeniu public și nu avea voie să facă ce a făcut acolo. Dacă este în regimul spațiilor verzi, se va pune gard viu până la nivelul scării, cum a fost. Deci, nu avea voie. O să îl amendeze și o să-l pună să spargă cimentul. Prima dată când am avut această discuție cu Poliția Locală s-au dus acolo și au spus că nu este spațiu verde.”

SE VOR LUA MĂSURI

ePitești.ro: Există o lege a spațiilor verzi care a fost încălcată!

Cristian Gentea: „Eu i-am trimis acolo, o să-l și amendeze (n.r. pe proprietarul construcției). Se va sparge asfaltul, iar apoi va veni Salpitflor (societate din subordinea Primăriei Pitești) și va reamenaja acel nivel.

M-au indus în eroare (se referă la reprezentanții Poliției Locale care au fost acolo). Chiar dacă nu ar fi fost spațiu verde, tot domeniu public era și cine a făcut acolo (n.r. construcția) nu avea voie să facă.”

ePitești.ro: Unde a fost cimentuit, au fost flori la un moment dat, acum fiind pământ.

Cristian Gentea: „Da, a fost pământ. Chiar înainte să mă sunați dumneavoastră am luat măsuri. I-am trimis pe Dan Teodorescu (n.r. director executiv la Direcția Servicii Publice și Achiziții din cadrul Primăriei Pitești) și pe Iulian Chiriță (director executiv la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Pitești) din nou să verifice.”

De asemenea, edilul a ținut să menționeze că legea e lege pentru toți, dând ca exemplu situația blocului aflat în construcție pe Calea Craiovei. Subiectul pe larg, AICI: Pitești: Constructorul unui bloc din Craiovei, amendat și cu lucrările oprite.

Cristian Gentea: „Ieri am fost pe Craiovei și am văzut din mașină gardul ăla (n.r. împrejmuirea unui bloc aflat în construcții) la 3 metri, nu la 6 metri sau la 16 metri, cât trebuie să fie într-o anumită zonă. Ați văzut că m-am dus și am acționat.”

Update, 25.11.2021, ora 11.13: După ce aseară, 24 noiembrie, ePitesti.ro a luat legătura cu Cristian Gentea pentru un punct de vedere oficial cu privire la construcția ilegală de la parterul blocului din Nord, în această dimineață, edilul ne-a contactat în urma publicării articolului.

Acesta ne-a transmis următoarele: „Referitor la analiza de ieri, cu aleea de acces de la blocul L4, de pe Nicolae Bălcescu, persoana în cauză a fost sancționată de Poliția Locală cu amenda de 1.000 lei pentru nerespectarea AC (n.r. autorizației de construcție) și în termen de 4 zile va aduce terenul la forma inițială.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Dana spune:

    Un alt locatar cu tupeul și mai mare , și -a făcut o ditamai curtea doar pentru el cu ieșirea direct din apartamentul lui de la parter, în cartierul Tudor Vladimirescu , lângă spațiul de joaca pentru copii .Daca ar verifica domnul primar și această locație poate se rezolva ceva

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90