NOR CURIER 930X122

azil

Pitești. 38 mii € amendă pentru un azil! Bătrâni ținuți ca la pușcărie!

Update: Pitești. 38 mii € amendă pentru un azil! Bătrâni ținuți ca la pușcărie!

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

„8 persoane relocate și măsuri de igienizare la centrul pentru vârstnici verificat de urgență în Pitești!

A fost finalizat controlul la centrul pentru vârstnici din Pitești despre care s-a primit o sesizare legată de condițiile de trai! Au aplicat sancțiuni reprezentanții mai multor instituții care fac parte din comisia de control.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Direcția de Sănătate Publică Argeș a cerut să fie eliminată, chiar astăzi, vopseaua aplicată pe mai multe ferestre. De asemenea, s-a dispus igienizarea unui corp de clădire de unde au fost relocate 8 persoane. Vârstnicii au fost mutați la un alt centru.

DSVSA Argeș va aplica o sancțiune pentru că manevrarea hranei nu se făcea corespunzător. Mai exact, proprietarul a adus mâncarea cu o mașină, fără să poată asigura temperatura optimă, în vase neermetizate și asta s-a întâmplat chiar în momentul verificărilor. Valoarea amenzii va fi comunicată la încheierea tuturor actelor de control.

Poliția Municipiului Pitești a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Vreau să transmit un mesaj clar: fiecare sesizare va fi verificată! Îi îndemn pe vârstnici, pe rudele lor, ca acolo unde simt că lucrurile nu sunt în regulă, să îmi scrie, să sesizeze telefonic sau oricum le este dânșilor la îndemână.

Pentru mine, au toți drepturi egale. Au muncit pentru asta și nimeni nu poate să le încalce vârstnicilor dreptul la îngrijire, la o viață decentă, mai ales că oamenii care se adresează centrelor au motive întemeiate: fie sunt singuri, fie sunt bolnavi, fie ambele situații.

Pe toată durata mandatului meu voi avea o prioritate din a verifica și a apăra drepturile vârstnicilor din Argeș! Le suntem datori. În fiecare ar trebui să ne vedem părinții, bunicii, vecinii, rudele”, informează prefectul de Argeș, Radu Perianu..

Știrea inițială: „La data de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizați, de către reprezentanții Prefecturii Argeș, cu privire la faptul că, au fost semnalate mai multe nereguli privind activitatea unui centru de cazare și îngrijire persoane vârstnice, din municipiul Pitești.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, împreună cu reprezentanții mai multor instituții cu atribuții de control, pentru efectuarea verificărilor.
Menționăm faptul că, locația a fost verificată, anterior, în data de 10 iulie 2023, de către comisia mixtă de control.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.”

 

Potrivit informațiilor ePitești, la centrul respectiv, autoritățile au dat amenzi săptămâna trecută de circa 38.000 de euro.

Bătrânii nu ar fi fost îngrijiți. Nu ar fi primit apă, iar geamurile ar fi fost vopsite pentru a nu se vedea ce se întâmplă în interior. Mai mult, ar fi fost încuiați în camere.

Informații suplimentare despre controlul de urgență făcut acolo de Poliție și reprezentații Prefecturii Argeș, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Eleonora spune:

    Domnule prefect, vă rugăm să comunicați denumirile acestor zile dacă nu le închideți, ca să nu ajungă și alți oameni în aceeași situație!

  • Eleonora spune:

    Azile

  • Eleonora spune:

    Domnule prefect, vă rugăm să comunicați denumirile acestor azile dacă nu le închideți, ca să nu ajungă și alți oameni în aceeași situație!

  • Alex spune:

    Eleonora, din poze reiese ca este vorba despre caminul de batrani Delfin de pe str. Ion Minulescu Gavana.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90