EcoMoto 930×122

cersetori

Pitești: A ieșit cu copiii la cerșit prin Centru

Mai multe tinere, una dintre ele însoțită și de doi copii mici, au fost depistate în centrul municipiului Pitești în timp ce apelau la mila oamenilor, deranjând astfel trecătorii și clienții teraselor din zonă.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Polițiștii locali le-au aplicat amenzi, sesizând totodată și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică în cazul celor doi minori.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe cetățeni să nu încurajeze aceste practici oferindu-le bani acestor persoane.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

De la începutul anului până în prezent Poliția Locală Pitești a aplicat 218 amenzi pentru cerșetorie.

Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, transmite:

„În data de 10.05,2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică, au desfășurat o acțiune în zona centrală a municipiului Pitesti, privind depistarea și sancționarea persoanelor care practică cerșetoria, apelând la mila cetățenilor.

În acest sens, au fost depistate 4 persoane de sex feminin, M.S.A. 20 din Ștefănești, însoțită de doi copii minori de 3 și 5 ani, M.S.E.de 19 ani din Merișani, F.P.C/ de 26 de ani din comuna Dragoslavele, P.I.R. de 26 ani din Crângurile județul Dâmbovița.

Toate persoanele mai sus menționate au fost sancționate contravențional cu amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei, totodată fiind sesizată și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, fiind vorba și de minori.

Pe această cale facem apel către cetățenii orașului nostru să nu mai încurajeze aceste practici prin a le oferi bani și alte bunuri materiale și în acest fel reușim să diminuam acest adevărat „ flagel”.

În altă ordine de idei, studiile arată că, de cele mai multe ori, banii câștigați de cerșetori nu sunt utilizați de cei care apelează la mila cetățenilor sau de familiile acestora, ci de alte persoane, care coordonează și profită de pe urma rețelelor de cerșetori.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Ion Ionescu spune:

    Poliția comunitară Pitești nu are competențe și in ce privește ROMII TIGANI care în Piața Ceair pur și simplu te AGRESEAZĂ CU CANTECUL ȚIGĂRI ȚIGĂRI !
    INTREB PENTRU UN PRIETEN !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3