930×122 CAPRA 5

amenzi

Pitești: ”Alimentara” de pe trotuar, desființată de polițiștii locali

Pitești: ”Alimentara” de pe trotuar, desființată de polițiștii locali

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Polițiștii locali au desfășurat în acest weekend acțiuni de control în piețele din Pitești. În total, în urma verificărilor au fost date amenzi de 9600 de lei.

De asemenea, oamenii care vindeau produse direct de pe trotuar au primit avertismente din partea oamenilor legii.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, transmite:

„În perioada 24 – 25.06.2023, polițiștii locali cu atribuții de control comercial din cadrul Biroului D.C.A.S.A.C.P.M., alături de polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Pitești, au efectuat o acțiune inopinată de control în piețele din municipiul Pitești, în vederea respectării modului de desfășurare a unui comerț civilizat, conform legislației în vigoare.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale conform O.G. nr.99/2000 actualizată și H.C.L. nr.283/2021 modificată, în valoare totală de 9600 lei, urmând ca zona să fie monitorizată și în perioada următoare.

Au fost depistate mai multe persoane care comercializau produse lactate (brânză) în cantități foarte mari, direct pe trotuar, în condiții insalubre sau din portbagajul mașinii, acestora fiindu-le aplicate avertismente inițial, iar pentru neconformare sancțiuni contravenționale.

Totodată, micii producători agricoli, acele persoane în vârstă care vindeau câte o legătură de verdeață, la colț de stradă, au fost îndrumate și așezate pe mesele din interiorul piețelor, pe acele mese de tip „social”, în condiții de igienă.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în scopul verificării unei  bune organizări și desfășurări a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3