New Profesional Consult 930 x 122

autobuze

Pitești. Ce se întâmplă cu cele mai vechi autobuze Publitrans

Pitești. Ce se întâmplă cu cele mai vechi autobuze Publitrans

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Veste excelentă pentru piteșteni!

Ultimele patru autobuze vechi MAZ vor ieși, de astăzi, din circulație.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

În momentul de față, totalul de autobuze Publitrans care circulă pe traseele din Pitești și din localitățile limitrofe este de 130.

Acestea sunt dotate cu instalații de climatizare, podea coborâtă pentru accesul facil al călătorilor, platformă de acces pentru persoanele cu dizabilități și sisteme de siguranță la închiderea și deschiderea ușilor și la plecarea autobuzelor din stații.

Măsura de scoatere a vechilor autobuze de pe traseu vine și în urma multor solicitări din partea cetățenilor din Pitești care se plângeau de condițiile în care călătoreau.

Una dintre cele mai mari nemulțumiri ale călătorilor era lipsa aerului condiționat, pe timp de vară, din mijloacele de transport.

Publitrans transmite:

Pitești. Ce se întâmplă cu cele mai vechi autobuze Publitrans

De astăzi, 12.07.2023, se vor retrage din circulație ultimele 4 autobuze MAZ 103, care au intrat în exploatare în anul 2003, respectiv 2005, atingând un rulaj de peste 14.779.543 de kilometri.

Măsura răspunde în mod pozitiv solicitărilor cetățenilor municipiului Pitești.

În prezent, flota de autobuze utilizată în transportul public local de persoane din municipiului Pitești și din celelalte localități în care operăm este compusă dintr-un număr total de 130 de autobuze, toate dotate cu instalații de climatizare, podea coborâtă pentru accesul facil al călătorilor, platformă de acces pentru persoanele cu dizabilități și sisteme de siguranță la închiderea și deschiderea ușilor și la plecarea autobuzelor din stații.

În structura parcului auto,Publitrans 2000 S.A. are 70 de autobuze cu norma de poluare Euro 6 – 40 electrice și  20hibrid, confirmând astfel preocuparea reală pentru calitatea aerului și pentru utilizarea de autobuze foarte puțin poluante și nepoluante.

Societatea Publitrans 2000 S.A.,alături de Primăria Municipiului Pitești, dorește modernizarea transportului local de persoane, astfel încât acesta să devină cât mai atractiv pentru utilizatori și o primă opțiune de mobilitate a călătorilor din municipiul Pitești și din localitățile limitrofe deservite.”, se arată în comunicat.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: Primăria Pitești

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

7 comentarii

  • Marius spune:

    aer nu exista decat în cele electrice asa ca nu e problema ca nu aveau aer

  • madara spune:

    r.i.p banana :((

  • Minca marian spune:

    Daaa vorbim de aer conditionat pai in primul rand sa punem sa cumparam bilete ca 80% merg fara bilete sa nu mai rupem scaunele si alte accesorii zic eu sa fim civilizati si sa nu aruncam pe jos ca la o lada de gunoi si apoi sa cerem transport de calitate

  • Duta vasile spune:

    vreau și eu sa știu decembrie pe autobuzele electrice de ultima generație nu funcționează monitoarele care anunță succesiunea stațiilor?

  • Petrica T spune:

    Ar trebui sa circule mai des și pe toate liniile….Iar unii șoferi nu deschid ușa chiar daca ești acolo și uneori trebuie sa aștepți mult timp până la următorul…

  • Florin spune:

    Parca trebuiau desfiintate pe 15, nu pe 12, ca asa am citit într-un alt articol de pe ePitesti. Mureau oamenii daca mai mergeau 3 zile cu autobuzele galbene. Erau mai bune cele galbene, deoarece aveau randul acela de cate un scaun ca sa nu se mai puna toate cotoharlele langa tine, sau ca sa te dea la o parte!
    Macar bagati Mercedesurile in circulatie daca tot le-ati achizitionat. Mi s-a luat de Solarisul alb cu rosu. Parca vad ca acum o sa comenteze toti smecherii ca am zis ce mi-a venit in minte, eu cred ca la mai multi nu le convin ca sa stea cineva random langa el. Si bagati si voi o regula, ceva la Publitrans ca sa nu se mai pună nimeni langa tine daca stai pe scaunu ala de o persoana din spatele soferului din solarisul alb cu rosu. S-a nimerit sa se puna instant langa mine cand abia am urcat si erau locuri cu gramada. Sa se dea lege ca sa nu mai aiba voie lumea sa te dea la oparte de pe scaun daca tu nu vrei. Stiu ca acum o sa ma injure toti smecherii care imi vad mesajul.

  • Dan spune:

    Florin, nu comparam MAZ-urile cu Solarisurile, cum ti se pare tie ca ar fi mai bune MAZ urile? Erau pur si simplu cotete pe roti, si chiar daca erau “atat de bine intretinute”, cum spun unii, eu cred ca in orice autobuz modern sunt cate 2 locuri pe fiecare rand, doar la maxi mai e cu 1, MAZ urile oricum erau depasite
    Solarisul alb si rosu e prea bun. Poti sa-mi spui, in afara de asta cu randurile (care nu e justificata, adica poti sa stai in fata pe 2 scaune si e ok), ce dezavantajele au Solarisurile? Au podea coborata, rampa pentru pers cu dizabilitati, afisaj functional (MAZ-urile au venit cu niste hartii), design modern, camere de supravegheri…sunt euro 6 si nu fac sunete de cotete pe roti

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3