NOR CURIER 930X122

casa tabacarilor

Piteşti: Clădire istorică, reabilitată de o firmă privată în timp record. La mai multe!

Aşa cum v-am informat, în luna mai a acestui an începeau lucrările de reabilitare a unei clădiri monument istoric, situată pe strada Sf. Vineri din municipiu. Este vorba despre „Casa cu atelier de tăbacar” sau, pe scurt, Casa Tăbăcarilor (detalii, AICI).

Citiți și: Exclusiv. Antreprenor din Piteşti, dezvăluire-bombă: „Iată planul. Este o muncă titanică şi mulţi bani în joc”

 

Citiți și: PITEȘTENII ACUZĂ: ”PRIMĂRIA SFIDEAZĂ CONTRIBUABILII”

 

Conform proiectului iniţiat de o firmă privată, spaţiul respectiv urma să fie modernizat, faţada refăcută, iar în interior să se amenajeze mai multe spaţii comerciale – ceea ce s-a şi întâmplat.

Schelele şi plasele de protecţie au fost îndepărtate la începutul acestei săptămâni, dezvăluind imobilul (Foto). Interesant este că lucrările au durat practic trei luni, în condiţiile în care – conform autorizaţiei de construcţie, termenul era stabilit pentru luna februarie a anului 2023 (posibil să mai fie necesare lucrări în curtea casei).

 

 

 

„Casa cu atelier de tăbăcar” a fost transformată într-un spaţiu comercial unde se vând, în principiu, utilaje agricole de dimensiuni mici şi medii. Nu e rău deloc. Dacă ar exista mai multe astfel de iniţiative, centrul vechi al Piteştiului ar putea reînvia.

 

 

Vestitul han al Gabrovenilor, situat lângă Casa Tăbăcarilor, ar fi cu siguranţă un punct de atracţie – dacă ar fi refăcut şi redeschis. Deocamdată, nicio veste de aici.

În schimb, urmărim un alt obiectiv situat în centrul Piteştiului – anume Casa Coculescu. Cu privire la acest imobil, există tot o iniţiativă privată care prevede transformarea acestuia într-un mare restaurant.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90