New Profesional Consult 930 x 122

Şcoala Militară „Basarab I”

Pitești. Copiii au încercat armele adevărate din război la Ziua Porților Deschise

Pitești. Copiii au încercat armele adevărate din război la Ziua Porților Deschise

Citiți și: Imaginile zilei! Sute de copii și cadre didactice au văzut ceva uimitor!

La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forțelor Terestre Basarab I din Pitești a avut astăzi loc Ziua Porților Deschise.

Astfel, cei interesați de sistemul militar, familiile și prietenii elevilor unității și, în special, mulți tineri au putut să vadă cum arată viața pentru cei din școala militară și, totodată, au avut ocazia să adreseze cât mai multe întrebări atât elevilor, cât și instructorilor militari.

Citiți și: Pitești: Militari argeșeni, pregătiți de instructori americani

Tinerii au „încercat” arme adevărate, au asistat la un exercițiu prezentat de militari și au aflat o parte din secretele militare.

Copiilor le-a fost ghid plutonierul-adjutant principal Marian Burcea, care este șeful sălii de tradiții a Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forțelor Terestre Basarab I din Pitești.

 

Precizăm că, fiind pasionat de istorie, Burcea a pus bazele sălii de tradiții a unității, care a fost autorizată în 2019, conform legislației în vigoare. Scopul înființării acestei săli îl constituie promovarea unității și preluarea tradițiilor de luptă ale primei școli de subofițeri, înființată la Iași, în 1863, conform Trustului de presă al Ministerului Apărării Naționale.

„Le mulțumim distinșilor vizitatori pentru interesul manifestat și îi așteptăm cu drag la următoarele activități de acest gen”, transmit reprezentanții Școlii militare din Pitești.

Instituția piteșteană este unicată în estul Europei. O singură școală similară se află în Germania.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90