NOR CURIER 930X122

consilier local pitești

Pitești: Cum a „explodat” venitul usr-istului Mihăilescu de la 500 € lunar la peste 2000 €

Pitești: Cum a „explodat” venitul usr-istului Mihăilescu de la 500 € lunar la peste 2000 €.

Citiți și: Cîțu, victorie. Gentea, obligat să-i facă vânt viceprimarului Tofan!

ePitești.ro a dat startul unei noi campanii. De data aceasta, atenția noastră este direcționată către consilierii locali piteșteni care își încasează venitul de la stat. 

Astăzi îl aducem în atenția dumneavoastră pe Mihai-Ioan Mihăilescu (foto, al 3 lea de la stânga spre dreapta, cel cu mască albă), consilier local din partea USR.

 

Acesta este inginer de profesie, iar de la începutul anului 2021 și viceprimar al municipiului Pitești.

Așadar, funcția de consilier local (ales pe listele USR) nu este singura funcție pe care Mihăilescu o ocupă în cadrul Primăriei Pitești. Acesta, împreună cu Gelu Tofan, de la PNL, sunt, ierarhic vorbind, „mâna dreaptă” a edilului Gentea.

Astfel, Ioan Mihăilescu își câștigă de câțiva ani buni exclusiv salariul de la stat.

CUM A EXPLODAT VENITUL LUI IOAN MIHAI MIHĂILESCU DE LA 30.000 DE LEI pe an, LA 129.758 DE LEI, tot pe an.

Din anul 2019, când Ioan Mihai Mihăilescu ocupa funcția de consilier parlamentar la cabinetul parlamentarului Ionuț Moșteanu, până în prezent când ocupă funcția de consilier local, dar și de viceprimar al orașului Pitești, veniturile acestuia s-au mărit de 4 ori.

Astfel, conform declarației de avere din anul 2020, veniturile încasate de consilierul piteștean Ioan Mihai Mihăilescu pe anul 2019, când ocupa funcția de consilier parlamentar în Camera Deputaților, erau de „doar” 30.000 de lei

VEZI CIFRELE, AICI ⬇️

Veniturile încasate pe anul 2020, potrivit declarației de avere din anul 2021, erau chiar și mai mici, de 26.489 lei pentru funcția de consilier parlamentar și 2.190 de lei indemnizația de consilier local în cadrul Primăriei Pitești.

VEZI CIFRELE, AICI ⬇️

În ceea ce privește veniturile încasate în anul 2021, implicit de când ocupă funcția de viceprimar al Piteștiului, se observă creșteri salariale semnificative.

Potrivit declarațiilor de avere și interese pe anul 2022, informații care sunt publice pe site-ul Primăriei Pitești, acesta a încasat în total de la Primăria Pitești un venit anual de 129.758 RON după cum urmează: 2190 RON venitul încasat în calitate de consilier local și 127.568 RON venitul anual încasat ca viceprimar. 

VEZI CIFRELE, AICI ⬇️

La un calcul simplu, observăm cum actualul viceprimar din partea USR, Mihai Mihăilescu, a „sărit” de la un salariu de aproximativ 500 de euro pe lună, în calitate de consilier parlamentar la cabinetul parlamentarului Ionuț Moșteanu, la unul de aproximativ 2000 de euro, în calitate de viceprimar al orașului Pitești și consilier local.

Viceprimarul Mihăilescu este mult mai „liniștit” de la o vreme, în Consiliul Local Pitești, primarul Gentea reușind să ajungă la un numitor comun cu acesta, cât și cu „răzvrătiții” consilieri de la USR.

Funcțiile calde, salariul bun și întotdeauna la timp, vezi cazul Gherase, cât și mai recentul caz al consilierului local care se vrea director în Primărie, au făcut ca unii oameni aleși din partea USR s-o lase mai moale cu tupeul arătat la începutul mandatelor, acum devenind simpli ridicători de mâini față de proiectele discutate în Consiliul Local din Pitești.

Vă reamintim că, seria articolelor menite să prezinte veniturile pe care consilierii locali le încasează de la stat a debutat cu Iulian Robert Tudorache, consilier PSD. Subiectul pe larg, AICI – Pitești: Consilier local PSD cu venituri mari de la stat și pasionat de motociclete

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Rodica S spune:

    Alo, de ce nu ati inceput cu PSD-istii sau cu PNL-istii ? Ca sunt la guvernare pe cai mari ! Hai sa incepeti cu domnul Gentea primar si fost consilier local care ani la rand a fost seful comisiei de urbanism din primarie. Cum au stat veniturile familiei Gentea in acea perioada ? Hai icepeti cu seful !

  • Andrei spune:

    Pai a făcut si asta cum fac toți când ajung la ciolan. Ce îl credeați mai breaz? Si mâna grebla se făcu ….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90