EcoMoto 930×122

cristian gentea

Pitești. Dotări de TOP la școală! Aceștia sunt oamenii care au făcut totul posibil!

Un total de 46 de unități de învățământ din municipiul Pitești (45) și comuna argeșeană Uda (1) vor beneficia de fonduri pentru dotări de ultimă generație, de la mobilier și până la calculatoare.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Un proiect în acest sens, depus în cadrul unui parteneriat, a fost aprobat și va primi finanțare prin PNRR. Este vorba despre proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din Municipiul Pitești și Comuna Uda, județul Argeș”

Cristian Gentea: Avem satisfacția că proiectul a fost admis

„Înseamnă un ajutor imens pentru municipalitate și, în primul rând, pentru unitățile de învățământ care pot să își doteze școlile la nivelul cerințelor actuale. Au avut posibilitatea să își expună toate cerințele în legătură cu mobilier școlar, partea de informatică, de tablete interactive…

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD
Primar Pitești, Cristian Gentea

Primar Pitești, Cristian Gentea

A existat un ghid. Noi, cu echipa de la proiecte, și cu Inspectoratul Școlar ne-am întâlnit cu toți directorii de școli. Li s-au prezentat solicitările din ghid, au avut o perioadă în care să își facă toate calculele. Totul s-a centralizat la ISJ, după care echipa noastră s-a ocupat de absolut tot. Și uite că avem satisfacția că proiectul a fost admis”, explică, în exclusivitate pentru publicația noastră primarul municipiului.

„Primarul se chinuie să ducă dimineața copiii la școală!”

Localitatea Uda a fost parte a proiectului la inițiativa edilului Gentea, primarul piteștean fiind originar din această comună. Pentru unitatea de învățământ de aici, proiectul este mai mult decât necesar.

„Uda este o comună foarte săracă. Nu știam că există un top al comunelor foarte sărace în ghid, există așa ceva și pentru județul Argeș. Era o listă. Și am văzut, întâmplător, era și Uda, eu sunt din această comună. Știam cât de amârâți sunt oamenii ăștia acolo. Primarul este PNL (n.r. Dumitru Drăgușin) și se chinuie să ducă dimineața copiii cu mașina la școală. Îi strânge de prin sate pentru că există o singură școală.

Este un sprijin extraordinar și pentru ei, plus că și primarul recunoaște… A venit și cu secretarul la Primărie, la Pitești, nu ar fi știut să completeze documentele pentru a aplica. Și ce șanse ar fi avut să aplice singură o școală dintr-o comună ca Uda?!”, mai adaugă edilul Cristian Gentea.

În funtea Serviciului Dezvoltare și Managament al Proiectelor, care se ocupă de atragerea de fonduri pentru diferite investiții și prin care s-a atras și această finanțare este Raluca Marin.

Raluca Marin, Fonduri Europene, Primăria Pitești

Raluca Marin, Fonduri Europene, Primăria Pitești

DOTĂRI DE TOP

Printre unitățile de învățământ din municipiul Pitești care vor beneficia de proiect este și Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Găvana.

Director: „Suntem foarte bucuroși!”

„Mă bucur foarte mult că și școala <<Matei Basarab>> a fost acceptată să depună proiectul alături de celelalte școli. Noi am beneficiat de investiții pe tot ce înseamnă dotare-digitalizare pe fondurile europene, pe un alt proiect. Acum, pentru că am ieșit din supravegherea europeană, am putut depune și noi astfel încât să beneficiem de această dotare modernă.

Elena Odă, director școala ”Matei Basarab”

Elena Odă, director școala ”Matei Basarab”

Suntem foarte bucuroși că Primăria ne-a prins și pe noi cu această dotare. Aparatura se uzează. Profesorii de la <<Matei Basarab>> au experiență în a folosi în activitățile didactice tot ce ține de aparatură modernă și acum vom avea și tablele interactive de folosit”, precizează și Elena Odă, directorul școlii, pentu ePitești.

Un proiect de succes a avut loc tot la școala „Matei Basarab”, luna trecută, toate detaliile, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Rafiu Andrei spune:

    Eronat sau cel puțin eronat parțial. Nu doar aceste unități au fost acceptate in PNRR! Probabil acestea doar au avut deschiderea necesară sa fie publicați..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3