930X122 MAIA

ionuț popescu

Piteşti: Fost consilier local, reţinut pentru o fraudă de peste 100.000 de euro

În ziua de 18 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în forma continuată, și au reținut un bărbat din Pitești.

Citiți și: Pitești: Un derbedeu de 26 de ani, acuzat de loviri și alte violențe, prins și încarcerat

Potrivit unor surse ePiteşti, este vorba despre Ionuţ Popescu, de 40 de ani, director economic la ADIA (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Argeş). Acesta a fost şi consilier local până anul trecut.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2014-2020, bărbatul în cauză, care avea calitatea de șef al departamentului economic al unei asociații de dezvoltare intercomunitară, reprezentativă la nivelul mai multor autorități locale din județul Argeș, și-ar fi însușit sume de bani din gestiunea asociaţiei, atât prin retrageri de numerar, cât şi prin virarea unor sume de bani cu titlul de salarii, mai mari decât drepturile salariale cuvenite lunar, astfel cauzând un prejudiciu estimat de peste 675.000 de lei.

Citiți și: S-a „trezit” cu fostul iubit peste ea în casă

În seara zilei de 18 noiembrie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, precizează IPJ Argeş într-un comunicat.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • dan spune:

    Alo domnule jurnalist, ati uitat sa mentionati partidul din care face parte acest fost consilier local. Sa stim si noi in ce partid sunt hotii si infractorii. Va spun totusi eu, este membru PSD !

New Profesional Consult 570×90