New Profesional Consult 930 x 122

cristian gentea

Pitești: Gentea – „Când am candidat, v-am promis ceva! Am venit să vă dau o veste bună!”

Edilul piteștean, Cristian Gentea: „Atunci când am candidat, v-am promis ceva! Am venit să vă dau o veste bună!”

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Astăzi, 15 martie, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a avut o întâlnire cu mai muți locatari din Colonia ACH de la marginea Piteștiului, din zona Strada Depozitelor, de lângă Parcul Lunca Argeșului.

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Edilul s-a prezentat în fața oamenilor pentru a-i asigura că își va păstra promisiunea făcută în campania electorală și anume modernizarea coloniei, astfel încât aceștia să poată avea condiții decente de trai.

Mai exact, se vor face branșamente individuale la electricitate, gaze, apă și canalizare pentru cele 136 de familii care locuiesc în această zonă.

DECLARAȚIILE PRIMARULUI CRISTIAN GENTEA

„V-am spus de la început că zona asta vreau să fie tot un cartier al Piteștiului, că așa este normal. După cum știți, chiar dacă a durat mai mult, Hidroelectrica a trecut la CEZ, iar acum am ajuns la branșament.

Am venit să vă dau o veste bună. Lucrarea costă cam 4 miliarde de lei vechi. Dacă împărțim la 136 de familii, cât sunteți dumneavoastră aici, vine undeva la 30 de milioane de familie.

Am căutat căi legale și cum aleile dumneavoastră practic sunt domeniu public, o să preluăm noi marea parte a costurilor. (…)

IMAGINI VIDEO DE LA FAȚA LOCULUI, 𝐀𝐈𝐂𝐈 ⬇️

Am hotărât să preluăm noi tot ce este pe aceste alei pe domeniul public și pe dumneavoastră vă interesează de la gard până în casă, ceea ce cred că e normal. N-o să credeți cât vă costă! 500 de lei de familie.

Lucrarea o va face o firmă acreditată de către CEZ. Dacă făceam direct cu CEZ-ul trebuia să plătim înainte să înceapă lucrarea.

Iar acum problema gazelor. Extinderea rețelei de gaze va fi făcută direct de la Parohie, după care, dumneavoastră vă branșați individual. Contractul este semnat.

Astăzi am vorbit la Distrigaz și nicio lucrare din țară nu a pornit. Ei toți se așteptau cam la 15 martie să-i dea drumul. În orice caz, printre primele lucrări din țară la care se va da drumul este aceasta. Este prioritară!

Lucrările la apă și canalizarea sunt introduse în bugetul pe anul 2022 al societății Apă Canal, iar la sfârșit de tot facem stradă, o asfaltăm”, le-a declarat Cristian Gentea oamenilor din Colonie.

Cristian Gentea a fost însoțit și de directorul general al Societății Apă Canal 2000 SA Pitești, Mihail Marinescu (foto mijloc), pentru a găsi cea mai convenabilă soluție pentru locuitori, în cazul lucrărilor efectuate la apă și canalizare.

CE SPUNE DIRECTORUL APĂ CANAL 2000 SA, MIHAIL MARINESCU

„Cea mai bună soluție pentru dumneavoastră și pentru noi ca societate este ca legătura la apă și canalizare să o realizăm în Calea Depozitelor. Vom avea acolo o stație de pompare, unde este domeniu public, pentru că la dumneavoastră nu se poate. (…)

Noi o să venim până la limita de proprietate la fiecare dintre dumneavoastră, la acele alei. Acolo o să amplasăm un cămin. Tot ce este pe domeniul public o să suporte Apă Canal. Asta în cazul canalizării. 

DECLARAȚII VIDEO, 𝐀𝐈𝐂𝐈 ⬇️

 

La apă vom amplasa pe acele alei doar un cămin la fiecare alee, cu apometru general și apometrele celelalte, pentru a putea încheia contract individual cu fiecare dintre dumneavoastră, le vom monta în interior la dumneavoastră.

Pentru că nu e loc efectiv la mulți dintre dumneavoastră să se monteze și cămin de apometru. Și așa vom monta în casă la dumneavoastră, să nu vă obligăm să vă modificați și instalațiile interioare. (…) Cam asta este soluția. Noi o avem deja în proiectare”, a explicat directorul Apă Canal, Mihail Marinescu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • dorin s spune:

    Am inteles, vor avea apa curenta. Dar canalizare ?? Sau vor deversa laturile si dejectiile tot in raul Arges ca si pana acum ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3