New Profesional Consult 930 x 122

adp

Pitești. Gentea: Cea mai urâtă poartă pe care am văzut-o în viața mea este la „Bratianu”

Pitești. Gentea: Cea mai urâtă poartă pe care am văzut-o în viața mea este la „Bratianu”

Citiți și: Gentea, anunțul momentului despre Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul”!

Colegii de la Argeș Press l-au surprins în această dimineață pe edilul Cristian Gentea în fața Colegiului Național „Ion C. Brătianu”.

Remarcau aceștia că, în multe cazuri, este necesar ca primarul să se deplaseze la fața locului pentru a se remedia anumite situații.

Citiți și: PSD își prezintă candidații pentru Primăria Pitești și CJ Argeș. Detalii despre evenimentul important

Sunt nenumărate exemplele în care o problemă s-a rezolvat după ce primarul a intervenit direct. Și la fel de multe sunt cazurile pe care publicația noastră i le-a prezentat edilului Gentea, iar acesta a luat măsuri.

Pitești. Cea mai urâtă poartă pe care am văzut-o în viața mea este la „Bratianu”

Exemple, AICI și AICI.

În această după-amiază l-am contactat pe primarul Gentea pentru a afla de ce situația de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” a necesitat prezența primului gospodar al orașului la fața locului.

Așa cum dețineam deja informații, dar cum au precizat și colegii de la Argeș Press, urgența de la cel mai prestigios colegiu al județului avea legătură cu unul dintre stâlpii de la o poartă de acces în curtea unității.

Pitești. Gentea: Cea mai urâtă poartă pe care am văzut-o în viața mea este la „Bratianu”

„Ieri, efectiv m-am întâlnit pe Strada Mare cu doamna director (n.r. Florica Dumitru, directoarea Colegiului „Brătianu”). A vrut să îmi spună că de 2 luni de zile face sesizări cu stâlpul porții.

I-am spus <<Doamnă, nu știu ce spuneți, la mine nu a ajuns nicio sesizare, poate au fost direcționate direct la Direcția Tehnică sau la ADP, nu știu despre ce vorbiți>>.

Azi-dimineață, la 7 jumătate, mă aștepta la birou cu un dosar în care îmi arăta poze.

Nu știu, sunt foarte mulți șoferi<<buni>> în Pitești care lovesc stâlpul porții ăleia. Am înțeles că a fost lovit de nu știu câte ori. Și se mișcă cu totul.

Doamne ferește, poate să cadă pe trotur, pe carosabil. Nu este în regulă!

Colegiul „Brătianu” și, implicit gardul și porțile – monument istoric

„E monument și nu poți să interveni oricum. Și atunci am vorbit cu ADP, i-am spus doamnei că merg într-o jumătate de oră acolo.

Am vrut să văd cu ochii mei! Am vorbit cu ADP-ul, am găsit și soluție, o rezolvăm, facem și poarta! E cea mai urâtă poartă din Pitești pe care am văzut-o eu în viața mea, este groaznică, la un colegiu de genul acesta.

Pitești. Gentea: Cea mai urâtă poartă pe care am văzut-o în viața mea este la „Bratianu”

Facem și poarta, o îndreptăm, îi punem alte balamale, o curățăm, o vopsim, dar mai mult nu putem să facem.

Dar am găsit o soluție care să nu ne afecteze nici din punct de vedere al faptului că este monument istoric.

Rezistența stâlpului ăla este afectată”, a declarat, în exclusivitate, pentru ePitești Cristian Gentea.

555×222 grota rece

Comentarii

18 comentarii

  • DA spune:

    Domnule primar dacă nu ați făcut liceul la Nicolae Bălcescu nu mai vorbiți aceeași poarta era și in 1976. Cred ca poarta este făcută când sa înființat colegiu .Așa ca respectați trecutul.Respectați memoria unor profesorii celebri ai colegiului,exemplu Nicolae Spinei,Fulgeanu,Minasian,Pricolici, Stana și mulți alți .Nu va atingeți de gard și porți respectați istoria.

  • Ioncuvaca spune:

    bai fratilor, asta nu e din Pitesti?
    Asta de ce imbatraneste de aia se …

  • Gabriela spune:

    Domnule primar,
    Pur și simplu vă rog să lăsați porțile liceului la care am învățat în pace!
    Oare chiar aceste porți au devenit după atâția ani de la înființarea liceului, o problemă?!
    Dacă este într-adevăr nevoie ca balamalele să fie schimbate și vopseaua reîmprospătată, acestea nu trebuie însă să aducă vreo modificare a ceea ce reprezintă deja parte din istoria orașului…
    Eu nu cred că această poartă reprezintă o adevărață problemă și de aceea vă rog să vă concentrați atenția și forțele către lucruri cu adevărat importante pentru orașul în care locuim!
    Mi se pare cel puțin trist că ne subestimați în așa măsură!
    Cu considerație,

  • . spune:

    Să se strângă bani la fondul școlii de la părinți și să se restaureze poarta actuala. Sau regula asta este valabilă doar pentru școlile mai mici din Pitești?

  • Andra spune:

    Dacă o sa faceți poarta cum ați făcut și stațiile de autobuz, va rugam tare, tare mult nu începeți, lăsați-o asa cum este. Înțelegem ca sunteți un deosebit, persoană rafinată și va ultragiaza inesteticul dar faceți o concesie….Decat fără poartă căci de eficienta dumneavoastră ne-am lămurit

  • Sorin spune:

    Oare acest individ a văzut ca noile stații nu de apară nici de ploaie nici de soare oare acest personaj vede ca oamenii așteaptă autobuzele în ploaie,,OARE NIMENI NU II AMINTESTE CA A DISTRUS PE FC ARGES,,OARE EL NU VEDE CA E O PATA NEAGRA IBN ISTORIA ACESTUI ORAS?

  • Alex spune:

    Dar ce puii mei cauta soferii aia pe trotuar, sa dea cu oistea in gardul/poarta liceului???

  • Contribuabilul spune:

    Ohooo
    Acu sa vezi poarta de mii de euro!
    Asta-i normal?

  • Clevetici spune:

    Soferii despre care se face vorbire sunt profesori si altii care PARCHEAZA in curtea „monumentului istoric”.
    Doamna profesoara a ‘uitat’ sa mentioneze acest detaliu.
    Pe vremea cand eu urmam cursurile la Balcescu nu era permisa intrarea cu autoturismul personal in curte.
    Poate de aici ar trebui inceput cu restabilirea traditiei istorice a liceului Bratianu!

  • Daniel spune:

    M-am bucurat citind comentariile si constatand calitatea majoritatii lor. M-a bucurat ca concitadinii mei sunt inca vii – unii dintre ei…. .In plus, se poate vedea calitatea comentariilor celor care au invatat la acest prestigios liceu. Am avut aceasta onoare si eu. Onoarea de a ma intalni cu profesori de calitatea domnilor Minasian, Fulgeanu, Spinei, Vladoreanu, Voica, Motoiu, Pricolici, Nicolaescu, Voinopol si multi, multi altii. Domnule primar, aveti unele rateuri care vor cantari greu la viitoarele alegeri. Semaforizarea stupida si caricaturile de statii de autobuz – mult zgomot pentru absolut nimic – sunt doar cateva din ele. Sa va rugati sa nu fie alegerile pe timp ploios, ca toti care se folosesc de serviciile publitrans sigur nu va vor vota. In plus, in perioada tuturor primarilor psd s-a umplut orasul de pacanele, jocuri de noroc, case de amanet si cluburi deocheate. Bonus, firmele de pompe funebre, covrigariile, farmaciile. Mai avem si noi ceva normal?! Mai bine cercetati piata Ceair, in special tiganii care de zeci de ani presteaza comertul cu tigari de contrabanda, de care stiti cu totii, dar nu faceti nimic! Sau muzeul colegiului Bratianu, ca sta sa cada. Restaurati gardul si poarta, dar nu le inlocuiti, ca nimic din ce se face azi nu mai este cu ce se facea odinioara. Din pacate, nici oamenii care le fac nu mai sunt la fel. Sunt convins ca este extrem de dificil sa conduci un oras precum Pitestiul si ca nu poti sa impaci pe toata lumea, dar cred cu putere ca daca veti face lucrurile cu corectitudine si discernamant, cei multumiti vor fi majoritari. Va rog sa-i transmiteti colegei dvs de partid, actualul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, ca ma dezic total de prezenta ei la ambasada sua unde s-a arborat steagul lgbt. (si) Cu astfel de manifestari impotriva normalitatii si a credintei poporului roman s-ar putea sa ajungeti pe la maxim 22-23% . Dar asta ,in niciun caz, nu e problema mea…. Felicitari celor de la spatii verzi si celor care se ocupa de curatenia orasului, in special celor care lucreaza nemijlocit. Multumesc lor!

  • Clevetici spune:

    Dna Simona Bucura se afisa in presa de stanga cu o ie traditionala si batic in incinta unei biserici, asadar o femeie care respecta traditiile morale ale poporului roman.
    Dar asocierea ei cu comunitatea homo si lesbi o arata in adevarata ei postura de politician demagog si populist.

    Spre aducere aminte, Traian Basescu in calitate de presedinte al Romaniei, a refuzat candva sa participe la o intalnire patronata de Comisia Europeana pentru motivul ca acolo era invitat si un ministru de externe al asa-zisei ‘republici Kosovo’.

  • Mișu spune:

    Cu tot respectu și fără a jigni, am constatat în comentările anterioare faptul că niciunul dintre autori nu a citit cu atenție afirmația dnl primar. Dumnealui a menționat FOARTE CLAR: ” Facem și poarta, o îndreptăm, îi punem alte balamalele, o curățăm, o vopsim, dar MAI MULT NU PUTEM SĂ FACEM.
    Dar am găsit o soluție care să NU NE AFECTEZE nici din punct de vedere al faptului că este MONUMENT ISTORIC.”
    Puțin mai multă atenție la întregul continut, înainte de a ne exprima opinia pe baza a unor frânturi de reportaj.

  • Stiutor De Chestii spune:

    Cand ne convine zicem ca e Monument Istoric si nu cedam din curtea liceului pentru statia de autobuz de pe trotuar.
    Cand vrem sa parcam in curte, nu mai zicem nimic de monumentul istoric, ba chiar deschidem si a doua poarta (din dreapta liceului) ca sa bagam masini si pe acolo, poate ca asa soferii vor lovi si acei stalpi.
    P.S.
    Ce iti trebuie ca sa treci cu masina de portarul de la Bratianu?

  • Daniela spune:

    Unii dintre voi, sunteți sub orice critica… Ce treaba are liceul în care ați învățat voi cu poarta care, după cum reiese din știre și cum a prezentat situația dna director, sta sa cada? Nu ne interesează numele celor ce au predat, sa le fie țărână ușoară, nu s a luat nimeni de ei și nu era vorba sa le restaureze nimeni mormântul, nu mai deschideți discuții care nu și au locul și rostul, era vorba de o poarta care, după cum reiese din știre, este un pericol.. Cum puteți gândi ca trebuie lăsată poarta asa, ca e monument istoric, sa cada peste oameni, pe trotuar, cine raspunde după aia? Tot primarul nu? Ca doar, ce a păzit de nu a luat nicio măsură? Aaa, știu, a pus semafoare și a făcut stații de autobuz… Vreți oraș modern, vreti standarde ridicate și cand cineva se implica, nu e bine, tot aveți de comentat.. Candidați la primărie și vedem ce puteți face voi, toți cei care comentați, ca doar atât puteți sa faceți… Lucrurile bune pe care le a făcut, nu le vedeti? Va convine ca avem bazin olimpic funcțional și în condiții optime de funcționare? Ca avem arena, ca se va face stadion, autobuze electrice, rute conexe orașului și altele? Nu se poate sa Fie rezolvate toate dintr o data, sa reconstruiască cineva din temelii și sa compenseze tot ce nu s a făcut în 30 ani… Cei care fac, de ce fac, de ce se implica, au ei un interes, asa gândiți voi.. cei de dinainte care n au făcut decât centrul cu 2 fântâni și o lalea cu apa, în 25 ani, au fost buni, nu? Și apropo, semafoarele sunt proiectul lui ionica, dacă nu va funcționa când toate vor fi instalate și puse în funcțiune, se va întrerupe funcționarea lor, asta pt cultura voastră generala… Încă se instalează semafoare, așteptati sa vedem cum vor funcționa când toate vor fi instalate, pt ca este vorba de un sistem ca se va conecta prin satelit și va vedea starea traficului… Momentan, da, încurcă semafoarele, dar vom vedea ce se va întâmpla… Dacă totul s ar rezolva în timpul pe care îl dedicați voi scrierii unui comentariu impulsiv, atunci am avea multe realizări….

  • Clevetici spune:

    Cati ani a stat inchis Bazinul Olimpic?
    Dar Piata Primariei cati ani a stat in santier pentru a i se schimba pavelele a 3-a oara in ultimii 20 de ani?
    Inaintea ultimei reconfigurari a pietei majoritatea placilor de granit erau sparte la colturi, dovada a calitatii manoperei ( stratul de adeziv de sub placi)

  • Dragomir ilie spune:

    ce doriti ca primaria sa puna o propta, sa o lege cu o sarma numai sa ramana monument istoric.Pacat, primarul a spus clar ce trbuie facut,dar nu ati citit cu atentie cele declarate de dansul.

  • Alexandru spune:

    Detalii….
    Am studiat la Bratianu si daca nu era domnul profesor Lucian Costache si inca vreo cativa, domnul primar si edilul anterior au dorit sa darame gardul si sa reconfigureze intreaga gradina din partea liceului intr-o parcare deoarece pe cea din fata din anii 2010 au daramat-o in scopul punerii de noi pavele….Au facut domnii mare forfota si au fost scandaluri peste scandaluri deoarece insistentele lor erau mari in privinta cesionariii terenului din fata liceului fiind teren ultra central si nu exagerez cand spun ca au fost implicati si multi profesori precum domnul inspector scolar pe care l-am avut si eu profesor si pe care il apreciam , dar care m-a deranjat enorm….Din ce cunosc domnii doreau sa sara si peste faptul legislativ conform caruia cladirea si spatiul au fost lasate de familia Bratianu cu cerinta expresa ca acestea sa ramana institutii culturale care sa contribuie pt urmatoarele generatii, acesta fiind si detaliul de care s-au legat profesorii pt a scapa liceul de ilustrul domn primar….Dar cand ati avut revolutie si dupa atata timp alegeti oameni cu educatie precara, nu stiu de ce va plangeti…Si…da, am studiat la Bratianu si are defecte ca sistem, nimic nu este perfect.. sa cauti perfectiunea este in zadar, sa o construiesti este cv demn.. Daca sunteti tineri poate doriti un sistem educational pt copiii dvs care sa le ofere o sansa, iar daca deja ati trecut de acea varsta poate doriti o comunitate care sa fie orientata spre nevoile dvs…Alegeti intelept pt ca liberul arbitru l-ati dobandit unii cand eu nici nu existam, dar libertatea este un beneficiu, dar si o responsabilitate personala si civica.
    Drumul spree un oras si o comunitate Europeana nu este departe .

  • Daniel spune:

    De ce oare a trebuit sa intervina primaria pentru niste amarate de balamale la o poarta de liceu?! De ce trebuia sa fie aratata in presa ca mare interventie a primarului, personal venit la fata locului la constate „grozavia”?! Vin alegerile?! Sunt unele persoane revoltate care apreciaza foarte mult ceea ce a facut actualul primar fata de precedesorii dansului. Dar oare acei primari nu din acelasi partid politic erau?! Functia de primar este o functie politica, iar daca domnul primar Gentea a fost candidatul PSD la primarie trebuie sa-si asume toate prostiile facute de vechii primari. Iar ticalosiile ar trebuie cercetate! Cat era de adulat Ionica de unele Daniele, cand era pe cai mari, iar acum este scos tap ispasitor (si) pentru semaforizarea idioata. De ce trebuie sa se mai instaleze unele semafoare si abia atunci sa se finalizeze coordonarea prin satelit?! Si de ce nu s-au instalat pana acum toate semafoarele?! Ce se mai asteapta?! Nou stadion?! De ce, pentru 1000 de bezmetici care vor veni la stadion?! Avem si echipa pentru un nou stadion! S-au rezolvat toate problemele in oras si ne-au mai ramas niste bani in buzunar de un stadion?! Sau stadionul este locul perfect pentru paine si circ, ceea ce ofera toata clasa politica a acestei tari?! Paradoxal, inainte aveam echipe, aveam fotbal, nu prea aveam stadioane. Acum avem d-astea, dar n-avem d-alea… Ce ziceti ca este mai important, d-astea sau d-alea?! Iar referitor la autobuzele electrice, contractele de achizitie nu sunt semnate pe timpul lui Ionica?! Sau doar semaforizarea – care se vede cu ochiul liber ca este un esec?! Cum esec sunt si caricaturile de statii de autobuz la care se lucreaza de de cateva luni – oleaca de confectie metalica, niste geamuri si niste cabluri electrice pozate. Sau si statiile asteapta sa fie montate toate semafoarele?! Referitor la Arena, de ce nu s-a putut reface vechea Sala a sporturilor, a carui amplasament este mult, mult mai normal pentru o astfel de sala?! De ce a trebuit o noua constructie aruncata intr-un loc care nu are nimic in comun cu amplasarea unui astfel de obiectiv?! Nu pe omul Cristian Gentea il critic, pentru ca nu-l cunosc, ceea ce critc este activitatea primarului orasului Pitesti, prin unele lucrari – care au costat multi bani – care in loc sa imbunatatesca ceva, incurca . Si da, sunt si lucruri de apreciat. Si sper sa tot mai fie…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90