Donaris 930 x 122

Spitalul Județean de Urgență Pitești

pitesti.

Pitești. Intervenție chirurgicală în premieră națională la Spitalul Județean

Două femei din Târgu Jiu și Târgoviște, cu probleme ale glandei tiroide, au fost operate de o echipă de specialişti de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, intervenţia fiind o premieră naţională.

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

 

„Intervenții care nu sunt o rutină nici în spitale mari din Europa au devenit posibile și în România, la Pitești! Două astfel de operații, care au presupus extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală, laparoscopic, fără incizii la nivel cervical, au fost efectuate pentru prima dată în țara noastră, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Citiți și: Poți să faci RMN gratuit la Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) a marcat o nouă premieră medicală, de această dată, la nivel național.

Două paciente, din Târgu Jiu și Târgoviște, cu probleme ale glandei tiroide, au fost cele care au beneficiat de intervenții laparoscopice complexe și cu rezultate remarcabile.

Echipa medicală care a intervenit a fost formată din dr. Olariu Dan, coordonatorul Blocului Operator al SJUP, dr. Sandu Ionuț, chirurg endocrinolog, și dr. Bidivenciu Daniel, chirurg specialist, anestezia fiind asigurată dr. Galbenu Luminița.

Specialiștii s-au întâlnit în data de 9 octombrie 2022, în Sala 3 a Blocului Operator din cadrul SJUP. Aproximativ 4 ore au durat operațiile laparoscopice salvatoare, de care au benefciat cele două paciente. În ambele cazuri intervențiile au fost reușite, evoluția a fost favorabilă, fără complicații postoperator. Cele două paciente, în vârstă de 41, respectiv 31 de ani, au avut încredere în specialiștii noștri și nu au greșit. Rezultatele au fost cele scontate, acestea fiind externate după 24 de ore.

Felicitări întregii echipe medicale, dar și conducerii instituției, pentru preocuparea permanentă cu privire la dotarea cu aparatură de ultimă generație a secțiilor, fără de care aceste intervenții în premieră națională nu erau posibile!”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90