EcoMoto 930×122

Campionatul National de Ashihara-Karate

Pitești. Interviu EXCLUSIV cu Mihai Vatafu, președintele-antrenor al Clubului Ashihara-Karate

Pitești. Interviu EXCLUSIV cu Mihai Vatafu, președintele-antrenor al Clubului Ashihara-Karate

Citiți și: Au intrat în istorie! Argeșul are copii talentanți, adevărați campioni!

În luna decembrie, mai exact în perioada 8-10 decembrie, Piteștiul va deveni capitala artelor marţiale.

Pitești Arena va găzdui Campionatul National de Ashihara-Karate. Acest eveniment este desemnat să inaugureze în mod oficial noua Sală Polivalentă.

Citiți și: Cel mai bun sensei din țară, gest de respect în fața primarului Gentea

Campionatul este organizat de Federația Română de Arte Marțiale în parteneriat cu Ministerul Sportului, Primăria Municipiului Pitești și Ashihara Karate Pitești.

Despre acest eveniment important, dar și despre universul artelor marțiale, am vorbit cu Mihai Vatafu (foto), președintele-antrenor al Clubului Ashihara-Karate din Pitești. Acesta ne-a mărturisit, de asemenea, de ce a ales Piteștiul ca gazdă a campionatului.

 

ePitești.ro: De ce ați ales Piteștiul pentru acest eveniment major?

Mihai Vatafu: Este orașul copilăriei mele, orașul căruia îi datorez multe.

ePitești.ro: Care sunt diferențele majore dintre Ashihara și alte stiluri de karate?

Mihai Vatafu: Stilul Ashihara Karate este un stil modern, foarte eficient, bazat pe lupta reală de stradă. Sunt multe țări în care trupele speciale se pregătesc cu tehnicile specifice stilului.

ePitești.ro: De ce ar trebui să aleagă cineva Ashihara?

Mihai Vatafu: În primul rând, pentru eficacitatea acestuia și nu în ultimul rând, pentru că pe lângă dezvoltarea armonioasă s-au observat și îmbunătățiri în relaționarea cu oamenii, dar mai ales la școală.

ePitești.ro: Cresc karatele stima de sine și încrederea?

Mihai Vatafu: Cu siguranță, și nu numai asta. Ajută foarte mult la gestionarea situațiilor de tensiune, ca să nu le spun bullying. Și nu sunt puține.

ePitești.ro: Putem vorbi despre karate ca despre o artă?

 

Mihai Vatafu: De la înființare, Karate a fost o artă. Veți observa la probele de Kata măiestria în executarea tehnicilor de brațe și de picior.

ePitești.ro: Aud des asocierea karate-respect? Este reală?

Mihai Vatafu: Fără respect nu există nimic. Nimic nu este 100%, dar în ceea ce privește Artele Marțiale în general și în particular Karate, procentajul este unul foarte ridicat.

ePitești.ro: Este Ashihara un stil ușor?

Mihai Vatafu: Este un stil ușor dacă vii cu mintea deschisă spre a învăța și a înțelege logica. Cred că se aplică oricărui stil, nu doar Ashihara Karate.

ePitești.ro: Cam în cât timp poate fi deprins?

Mihai Vatafu: Depinde ce îți propui. Am elevi care au devenit centuri negre după aproape 14 ani. Nu pot spune că nu au deprins, dar la fiecare antrenament descoperi ceva nou sau îmbunătățești ceva.

ePitești.ro: Aveți mulți sportivi legitimați în Argeș?

Mihai Vatafu: Sunt undeva în jurul a 70 de sportivi doar la clubul meu și încă 70-80 la celelalte cluburi. Discutăm de sportivi legitimați, nu de practicanți. Sunt destui care practică stilul fără să dorească să participe la competiții.

MIERCURI – CONFERINȚĂ DE PRESĂ OFICIALĂ ȘI JOI – INAUGURAREA SĂLII POLIVALENTE PITEȘTI ȘI ÎNCEPEREA CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE KARATE, ASHIHARA

Mâine, 7 decembrie 2022, de la ora 14.00, va avea loc o conferință de presă prilejuită de Campionatul Național de Karate, în sala de consiliu a Primăriei Pitești.

La conferință vor participa Florentin Marinescu, președintele FRAM și Mihai Vătafu, co-organizator CNAK.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Radu Lucian Debu spune:

    se mai platesc examenele pt grade si centuri ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3