930×122 CAPRA 5

debransare

Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”

Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Anumiți cetățeni din Pitești ar încălca legea când vine vorba de deconectare și debranșare de la sistemul centralizat de termoficare al orașului.

Asta a sesizat un locuitor joi seara, în cadrul întâlnirii pe care primarul Cristian Gentea, a avut-o cu piteștenii din Trivale.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

„Anumiți proprietari din anumite asociații trec peste procedura specificată. În zonele unitare de încălzire unde sunt interzise deconectările și debranșările, se procedează așa: proprietarul X care cumpără un apartament ignoră această legislație.

Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”

Găsește modalitatea de a chema pe cineva din Executivul municipiului Pitești să constate că s-a deconectat și, de comun acord, să primească o amendă”, a spus un piteștean.

„E adevărat, știu că au fost cazuri. Au fost amendați. Dar să știu că a intervenit cineva din cadrul Primăriei… nu știu asta!”, a spus directorul Termo Calor Confort, George Bărâcă.

Detalii, în video de mai jos:

 

Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”

Update, 10 noiembrie 2023, ora 11.50

În urmă cu puțin timp Primăria Pitești ne-a transmis un drep la replică pe care-l redăm în totalitate :

„Drept la replică,

privitor la articolul <<Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”>>, publicat în data de 09.11.2023, la ora 19:22, pe site-ul epitești.ro,

transmis de către Serviciul Coordonare Asociații de Proprietari, din cadrul Direcției Servicii Publice și Achiziții a Primăriei Municipiului Pitești

În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul <<Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”>>, apărut în mediul online, care conține informații eronate cu privire la procedura de debranșare, facem următoarele precizări:

Aplicarea întocmai a prevederilor legale nu înseamnă „practici ilegale”, așa cum reiese din titlul articolului dumneavoastră, cu atât mai puțin „sub ochii autorităților” – exprimarea din titlu sugerând, contrar informațiilor prezentate ulterior chiar în textul articolului, anumite ilegalități tolerate de către Primăria Pitești și cunoscute de către directorul Termo Calor.

Legea specifică foarte clar procedura aplicabilă în situațiile debranșării/deconectării de la sistemul centralizat de alimentare cu energie electrică:

Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu (bloc) se face cu respectarea următoarelor condiții cumulative:

  1. Acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenției de realizare de către consumator a unui sistem individual de încălzire;
  2. Anunțarea, în scris, a operatorului, care are și calitatea de furnizor, cu cel puțin 30 de zile înainte.

Proprietarii care nu respectă procedura mai sus-menționată (caz semnalat în articolul dumneavoastră) sunt sancționați cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, conform prevederilor art. 47 alin. 2) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 În urma sesizărilor scrise înregistrate la Primăria Municipiului Pitești, din partea asociației de proprietari, a proprietarilor direct afectați sau a proprietarului care a efectuat deconectarea, inspectorii împuterniciți să constate și să aplice contravențiile legale se deplasează la fața locului, constată starea de fapt, întocmesc procesul-verbal de constatare a contravenției și aplică amenda. Prin urmare, autoritățile aplică întocmai prevederile legale, în aceste situații.

Compartimentul Comunicare

Primăria Municipiului Pitești”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Marius spune:

    Acel individ care a semnalat aceste probleme (din înregistrare TERMOCALOR) are dreptate sau Nu?In ceea ce privește serviciile SC TERMOCALOR lasă de dorit in continuare.Bine ca iernile nu mai sunt ceea ce. era o data! Dar totuși. si iernile trecute. au. fost conducte sparte. AVARII. Si. asta datorită vechimi lor si lipsa de. investiții ! In ceea ce privește calduradin apartamente Lipsa acesteia este ceva normal odată ce țevile ce intra in bloc si inapartamente sunt. colmatate!lucruri verificate si văzute! TERMOCALOR încasează bani pe. servicii ce lasă de dorit!
    Drept. pentru care. F. mulți Piteșteni caută sa se debaraseze de serviciile. acestei societăți cu mari eforturi financiare.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3