- Publicat de: Madalina Iordachita
- 4-11-2022, ora 16:48
- Știri
Pitești: „Toamna în Luminiş” – târgul celor mici
Grădiniţa cu Program Prelungit „Luminişul Pădurii” din Piteşti a organizat joi, 3 noiembrie, un târg în care preșcolarii piteșteni au învățat să fie antreprenori.
Citiți și: Pitești. Tragedie la Spitalul de Pediatrie: A murit Maria MocanuTârgul „Toamna ȋn Luminiş” a fost organizat sub ȋndrumarea doamnelor educatoare ale instituției de învățământ, cu sprijinul părinţilor şi coordonarea doamnei director Anghel Claudia.
Citiți și: Pitești. Se pregătesc evenimente inedite în CentruAcest eveniment a urmărit să ofere preşcolarilor aptitudini, ȋncurajare şi motivare în obţinerea succesului antreprenorial.
Copiii le-au vândut vizitatorilor produse specifice acestui tip de eveniment: plăcinte și prăjituri delicioase, brioșe aromate și cozonaci calzi, clătite și alte dulciuri de sezon, dar și conserve de fructe și de legume, pregătite de mămici și bunici, din multitudinea de roade ale toamnei.
„Activitatea a pornit din dorinţa de a-i învăța pe copii să se bucure de roadele Toamnei, să le ofere şi altora, să recicleze materialele de care nu mai au nevoie, să le valorifice prin vânzarea lor și din profitul obținut să-şi satisfacă dorințe precum: excursii cu copiii din grupă, achiziţionarea de cărţi, table interactive, jocuri şi jucării, cadouri pentru copii, amenajarea Insulei de lectură, etc.
La eveniment au participat și mai mulți reprezentanți ai instituțiilor publice din Pitești
Pe lângă toate acestea, alături de cadrele didactice, de părinţi, reprezentanţi ai I.S.J Argeş, Primăriei Piteşti, Școlii Negru Vodă şi ai comunităţii locale, copiii vor învăţa să fie echilibraţi, să cunoască noțiuni despre venituri, cheltuieli, de ce nu despre economii, să înțeleagă cum banii rezultă din muncă, dar mai ales, că orice faptă bună ne aduce cu un pas mai aproape de România în care visăm să trăim cu toții.
Considerăm că preşcolarii au nevoie de mai mult decât rutina zilnică din grădiniţă pentru a-şi folosi imaginaţia şi a se menţine motivaţi să exploreze, experimenteze, cunoască, cerceteze.
Aşadar, este important ca ȋmpreună, ȋn calitate de educatori şi factori educaţionali să-i motivăm constant pe copii să studieze, să apreciem efortul lor indiferent de rezultate şi să-i ȋncurajăm spre ȋndeplinirea sarcinilor cu plăcere.”, transmite directoarea Anghel Claudia.