EcoMoto 930×122

Gentea

Primăria lui Gentea, paralizată în fața unui piteștean certat cu legea

Primăria lui Gentea, paralizată în fața unui piteștean certat cu legea.

Citiți și: Gentea și-a depus candidatura oficial! Mînzînă i-a fost alături!

Piteștiul pare să fi devenit pentru unii dintre locuitorii săi, orașul tuturor ”posibilităților” sau mai bine spus, ilegalităților.

ILEGALITĂȚI ÎN PITEȘTI, GĂSIM LA TOT PASUL

Nu rare au fost situațiile în care locuitori sau firme și-au ridicat clădiri sau au realizat diferite construcții, fără autorizație, devenind astfel stăpâni pe domeniul public. Exemple sunt multe și toate funcționează pe principiul „dacă nu ne prinde nimeni, merge și așa”.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

După o sesizare primită la redacție, în care eram informați de o situație revoltătoare cât și ilegală care se petrece pe strada Schitului, am început să ne interesăm de acest caz și am descoperit mai multe amănunte interesante.

Este vorba despre un cetățean din cartierul piteștean Găvana, care își deversează apa din curte, direct în stradă, pe șosea. Se întâmplă pe strada mai sus menționată, de la capătul liniei 19 de autobuz în sus spre strada Grigorești sau Nicolae Labiș.

 

A SPART BORDURA PENTRU A DEVERSA APA PE ȘOSEA

După cum putem observa și în imagini, din dreptul curții piteșteanului în cauză, apa se prelinge pe șosea, dar nu oricum, ci printr-o  gaură făcută tocmai în bordura de la trotuar, semn care ne dă de gândit că s-a lucrat aici. Facem precizarea importantă că, odată cu lăsarea serii, debitul apei se mărește. Am verificat acest lucru în mai multe seri consecutive.

ILEGAL, RISC MARE DE ACCIDENTE

Acest lucru este ilegal, și, mai mult decât atât, poate pune viața șoferilor și a pietonilor, care tranzitează zona, în pericol.

Sub imperiul temperaturilor negative, specifice perioadei în care ne aflăm, apa care se scurge se poate transforma în polei. Astfel, ținând cont de faptul că zona este intens circulată, zeci de autoturisme urcând și coborând zilnic, se pot produce foarte ușor accidente.

Sesizarea am primit-o  în urmă cu aproximativ două săptămâni, însă am vrut să verificăm dacă este vorba doar despre o împrejurare de moment sau ceva mai mult. Nu mare ne-a fost mirarea când am aflat că, de fapt, situația este una permanentă, care trenează, la vedere, de foarte mult timp.

PRIMĂRIA LUI GENTEA, POLIȚIA LOCALĂ A LUI NICOLAE – IMPOTENTE ÎN ACEST CAZ

În tot acest timp, am luat legătura, pe rând, cu Primăria Pitești, prin purtătorul de cuvânt – Cristina Munteanu și cu Poliția Locală Pitești, pentru a le prezenta situația. Niciuna, dar niciuna din aceste instituții nu au intervenit pentru a stopa această situație ilegală și periculoasă totodată!

Garda de Mediu Argeș ar fi fost în control acum o săptămână și totul ar fi fost ”bine”!

Surse ePitești au declarat pentru publicația noastră că această situație, cu apa deversată pe șosea, din curtea locatarului, în stradă, ar exista cel puțin din vara anului trecut, când societatea Apă Canal s-ar fi autosesizat cu privire la acest aspect și ar fi fost în control la acea adresă, negăsind nimic în neregulă cu privire la consumul de apă menajeră.

Domnule primar Gentea, totul bine?

Revenind, ne întrebăm cum poate Primăria lui Gentea să lase lucrurile așa, cu risc de accidente noaptea, din cauza temperaturilor sub pragul de îngheț. Cine răspunde dacă se vor produce evenimente rutiere în zona respectivă? Dacă un șofer, surprins de situație, pierde controlul autoturismului și omoară oameni de pe trotuare?

Primarul Gentea sistează lucrări la vile fără autorizație, intervine când un constructor nu respectă legea, dar aici să înțelegem că aplică legea discreționar? Sau angajații din subordinea primarului nu îl informează pe acesta de lucrurile semnalate de societate în general?

Oricum ar fi, înțelegem că pentru unii piteșteni nu există lege, dar pentru majoritatea plătitorilor de taxe și impozite, există!

Nu uitați, domnilor din cadrul Primăriei și Poliției Locale că datorită și piteștenilor, buni plătitori de dări către stat, domniile voastre își încasează salariul lună de lună, acel salariu bun! Acei piteșteni care așteaptă să vă faceți datoria când vă semnalează probleme!

Încet, dar sigur, Piteștiul (re)devine acel oraș pe care-l știam toți, de pe vremea fostului primar, Cornel Ionică. Acel oraș unde ”șmecherii” făceau ce voiau, pentru că ”puteau”!

Așteptăm în continuare puncte de vedere OFICIALE de la:

  1. Primăria municipiului Pitești
  2. Poliția Locală Pitești
  3. Garda de Mediu Argeș (am sunat, i-am informat!)
  4. Poliția Rutieră Argeș
  5. Apă Canal

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

  • a.c spune:

    Problema cu aceste deversari ilegale persista de ani de zile.Vara este un miros ingrozitor pentru ca isi deverseaza continutul fosei.Dupa- amiaza incepe distractia de obicei.Este o mare problema care a fost tolerata pana in prezent.

  • Ion spune:

    Consider că fără un punct de vedere și al cetățeanului respectiv, articolul dumneavoastră, este total incomplet, făcut la comandă.

  • Ion spune:

    Din fotografii reiese că ați fost la fața locului. De ce în articol nu apare și punctul de vedere al cetățeanului. Sunt convins că vă primește cu drag.

  • N.L. spune:

    Ia citeste ce a scris un cetatean mai sus,ca situatia e veche si ca nelegiuitul deverseaza fosa in strada.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90