EcoMoto 930×122

budeasa

Poliția, oficial cu privire la descinderile de la Primăria Budeasa

Update, ora 14:22

Procurorii DIICOT Pitești au descins în această dimineață la sediile a opt primării din județ, de unde au ridicat mii de documente.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Potrivit financiarpress.ro, s-au efectuat percheziții la primăriile Bălilești, Boteni, Budeasa, Căldăraru, Cocu, Ciomăgești, Poiana Lacului și Stâlpeni.

IPJ Argeș transmite:

„La data de 25 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Argeș.

Citiți și: Care pe care? BMW și Volkswagen, impact lângă Pitești

Perchezițiile au fost efectuate, într-o cauză, având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, care a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2019, în județul Argeș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice, în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent.

Grupul infracțional a delapidat bugetele instituțiilor publice

Grupul infracțional organizat a acționat, în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări neprevăzute, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești urmează să fie conduse, în vederea audierii, 4 persoane.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune participă și forțe ale Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Update, ora 11.26 – Argeș. Percheziții încheiate la Primăria Budeasa! Cu ce au plecat polițiștii!

Perchezițiile s-au încheiat la Primăria Budeasa. Anchetatorii au ridicat din instituție mai multe documente.

 

Știrea inițială, ora 09.49 – Ultimă oră! Exclusiv. Descinderi la Primăria din Budeasa

În această dimineață au loc percheziții de amploare pe raza mai multor județe din țară, anunță DIICOT.

Inclusiv județul Argeș este pe listă. Și la Primăria Budeasa ar fi avut loc percheziții.

 

Până în acest moment nu se cunosc informații cu privire la obiectul anchetei.

Este posibil ca perchezițiile să aibă loc pe ramura criminalității informatice, având în vedere informarea transmisă de DIICOT.

Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90