930×122 POSADA 5

politie

Poliția și drumarii în acțiune! Șoferii vor fi trași pe dreapta!

Poliția și drumarii în acțiune! Șoferii vor fi trași pe dreapta!

Citiți și: Argeș. Acțiune surprinzătoare a polițiștilor de la Rutieră!

Compania de Drumuri începe miercuri, 28 septembrie anchetele de circulație pe rețeaua de Autostrăzi și Drumuri Naționale, pentru a determina statistic fluxurile de trafic și încărcarea șoselelor.

Practic, echipajele Poliției Rutiere îi vor opri pe conducătorii auto în zone de siguranță, iar drumarii (CNAIR) îi vor întreba pe șoferi despre traseu și scopul călătoriei.

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

În cazul transportatorilor drumarii vor pune întrebări despre numărul pasagerilor din microbuze și autocare respectiv ce marfă transportă pentru șoferii de camioane.

Sunt patru zile dedicate anchetelor origine -destinație, transmite CNAIR:

,,În zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00, se vor desfășura anchetele de circulație Origine — Destinație.

Anchetele se vor desfășura pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

• originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

• destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

• scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

• pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

• pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Compania de Drumuri mai precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, iar informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Danuta spune:

    Mai bine mergeți și pe Maracineni cu pistolu radar și în schimbul unor amenzi mici sau avertizări cereți număru de telefon la domnișoare, educatoare dansatoare sa le agățați cum va place vouă polițiștilor de carton și parada modei cu echipaje degeaba pe strazi. asa e Maciuca si Fratica sau mai toți la fel

570 X 90 POSADA 3