930 x122 grota rece

psd

Anunț uriaș pentru oameni! Totul depinde de primari!

Anunț uriaș pentru cetățeni! Totul depinde de primari! Simona Bucura-Oprescu: Primăriile pot obține fonduri pentru iluminarea stradală cu becuri LED!

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

După jumătatea lunii august, vor putea cere bani pentru înlocuirea corpurilor de iluminat public care au consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcționează pe bază de becuri LED, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că primăriile interesate să participe la ediția din acest an a programului “Iluminat Public” își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică de pe site-ul autorității începând cu data de 16 august 2022, iar câteva zile mai târziu, respectiv din 19 august, ora 10:00, vor putea depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

„Mai exact, prin acest program se înlocuiesc corpurile de iluminat public cu un consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcționează pe bază de becuri LED.

Finanțarea se acordă în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale, după cum urmează:

pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei;

pentru comune cu o populație de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei;

pentru orașe – maximum 3.000.000 lei;

pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei;

pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.

Finanțarea acoperă 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.”, transmite Simona Bucura-Oprescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3