NOR CURIER 930X122

bascov

CODRUȚ MATEI VREA SĂ IMPLEMENTEZE LA BASCOV „RADARUL GUNOAIELOR”

Consilierul local Codruț Matei, care, din februarie 2020, s-a alăturat echipei PRO România, are pentru Bascov un proiect pe cât de promițător, pe atât de puțin costisitor: RADARUL GUNOAIELOR.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

„A început lupta proiectelor la Bascov, cum era și de așteptat, înaintea alegerilor locale. Dacă citim ce scriu contracandidații în această perioadă, mai ales pe grupurile rețelelor de socializare, ne dăm seama că în câțiva ani devenim noul Dubai.
Printre proiectele de milioane de euro lansate de partidele aspirante la fotoliul de primar, vin și eu, candidatul Pro România, cu niște idei practice, care să rezolve una din marile probleme ale comunei, și care să aibă costuri minime, de aproape 0 LEI.
În ultima vreme apar deseori postări despre faptul că în comună se aruncă la margini de sat, la liziera pădurii tot felul de gunoaie, saci cu moloz, deșeuri care pot sau nu pot fi colectate de firma de salubritate.
E clar. Camerele de supraveghere nu sunt suficiente, însă oamenii sunt vigilenți și postează imagini cu ilegalitățile, chiar dacă au înțeles că nu prea s-au luat măsuri pentru stoparea acestor fapte grave asupra mediului.
Vreau să vă anunț că voi implementa o aplicație pe care o vom numi sugestiv „RADARUL GUNOAIELOR”, în care bascovenii care descoperă zone în care sunt aruncate gunoaie sau pe cei care le aruncă în locuri nepermise, să poată anunța autoritățile în timp real”, precizează Codruț Matei.

Consilierul local spune că pentru realizarea lucrurilor eficiente, e nevoie de o gândire eficientă, care să reducă la maximum și costurile.

Citiți și: Se scrie istoria celei mai așteptate Autostrăzi. Faza crucială: Se montează giganții!

„Astfel, cu un simplu telefon Smart și o cartelă SIM, vom crea un număr de Whatsapp, la care cetățenii pot sesiza 24/24 h neregulile în privința păstrării unui mediu curat.
Acolo pot încărca fotografii, filmulețe, chiar și locația GPS unde au întâlnit problema.
Un responsabil al primăriei va verifica notificările pe acest telefon și se vor lua măsuri atât de sancționare a făptașilor, dacă sunt surprinși, cât și privind organizarea curățirii locului.
Bascovul e casa noastră și cred că ne dorim cu toții să locuim într-o casă curată”, mai spune Codruț Matei.

Sursa foto: Facebook, grupul Bascov, comună europeană

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90