NOR CURIER 930X122

psd

Deputat Simona Bucura-Oprescu: Bistrița-Năsăud este în mod categoric un exemplu de bune practici pentru administrația publică din România

Comunicat de presă

Deputat Simona Bucura-Oprescu: Bistrița-Năsăud este în mod categoric un exemplu de bune practici pentru administrația publică din România

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, al cărei președinte este deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura Oprescu, și-a desfășurat în această săptămână activitatea în Bistrița-Năsăud.

„Vorbim mult prea des despre ceea ce nu merge în România și mult prea rar despre ceea ce merge.

Citiți și: PSD Argeș: Gentea și Mînzînă, confirmați într-o impresionantă demonstrație de forță!

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este în mod categoric un exemplu de bune practici pentru administrația publică din România. Acesta este motivul pentru care, din interes profesional, pentru a simți administrația de la firul ierbii și pentru a asculta vocea aleșilor locali, Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților și-a desfășurat lucrările în teritoriu în județul Bistrița-Năsăud.

Vorbim despre un județ campion la atragerea fondurilor europene: în ultimii 10 ani au fost accesate aproximativ 2 miliarde de euro, adică aproape 7.000 de euro pentru fiecare bistrițean.

De asemenea, Bistrița-Năsăud este unul dintre cele trei județe ale României în care a crescut populația, depopularea României fiind una dintre cele mai mari provocări căreia trebuie să-i răspundem urgent și eficient.

Un punct forte este Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, spital cu unele dintre cele mai performante dotări din Europa! Am făcut o vizită de lucru la acest spital și am putut vedea cu ochii noștri că sistemul de sănătate românesc poate avea și exemple de succes.

Am fost la Sala Polivalentă TeraPlast Arena Bistrița, o investiție care aduce infrastructura sportivă din România la nivelul țărilor UE.

La Bistrița-Bârgăului ne-am convins despre cât de importante sunt punctele gastronomice locale pentru dezvoltarea turismului autentic românesc.

Jos pălăria, Maria Bidian!

Castelul Teleki din satul Posmuș al comunei Șieu ne-a arătat că patrimoniul cultural național poate fi reabilitat folosind cu chibzuință și viziune fonduri europene.

Bistrița-Năsăud este dovada că atunci când se vrea și se muncește se poate!

Îl felicit pe Bogdan Ivan Gruia pentru inițiativa legislativă “de la fermă la furculiță” care a primit aviz favorabil de la Comisia pentru administrație și care își propune ca instituțiile publice să achiziționeze produse și de la producători locali.

O astfel de schimbare va ajuta atât producătorul român, cât și consumatorul care va avea produse proaspete de o calitate mai bună.

Îi mulțumesc preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud – Emil Radu Moldovan, gazda noastră extraordinară că ne-a acordat timp, ne-a împărtășit din experiența sa și ne-a arătat că, punând la un loc competență, ambiție, muncă și echilibru, a reușit să dezvolte județul ai cărui oameni care l-au ales.

Le mulțumesc, de asemenea, pentru implicare și schimbul de idei secretarilor de stat Monica Săsărman și Claudiu Răcuci de la Ministerul Dezvoltării, lui Bogdan Dobrin – secretar general al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, prefectului Teofil Cioarbă, primarului municipiului Bistriţa – Ioan Turc, primarului oraşului Beclean – Nicolae Moldovan, primarului oraşului Sângeorz-Băi – Cătălin Bota, primarilor Romeo Florian de la Lechinţa şi Sorin Mititean de la Şieu Măgheruş.

Am plecat de la Bistrița cu hotărârea ca împreună cu structurile asociative ale aleșilor locali să începem o dezbatere cu privire la avizele solicitate de către autoritățile locale altor instituții ale statului, dar și la perioadele îndelungate de așteptare pentru obținerea lor și costurile ridicate ale acestora pentru autoritățile locale.

Ne angajăm să continuăm modificările legislative necesare nevoii de descentralizare reală. Județul Bistrița Năsăud este poarta Transilvaniei, dar și locul unde fiecare dintre noi ne-am simțit la fel de bine ca acasă!

Mulțumim, Bistrița! Mulțumim, dragi prieteni! Vom reveni!”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3