930×122 CUMPANA 5

dna

Fost deputat de Argeș, condamnat la 6 ani de pușcărie!

Fost deputat de Argeș, condamnat la 6 ani de pușcărie!

Citiți și: Remus Mihalcea: Sănătatea, o prioritate a PSD!

Tribunalul București l-a condamnat luni pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici – fost deputat al PSD Argeș – la 6 ani de închisoare.

Este un spor de pedeapsă într-un dosar privind cheltuirea frauduloasă a banilor din subvenții de la stat încasați de această formațiune politică, potrivit g4media.

Citiți și: Nicolae Pavelescu: Estimarea Ministerului Finanțelor este că inflația se va înjumătăți până la finalul anului viitor

Mircea Drăghici semnase cu DNA încă din luna iunie un acord de recunoaștere a vinovăției.

Decizia poate fi atacată, dar e puțin probabil să se întâmple acest lucru, dat fiind că există acest acord de recunoaștere a vinovăției.

În 2021, Drăghici a fost condamnat la 5 ani cu executare în alt dosar care a avut ca obiect deturnarea banilor încasați de PSD din subvenția de la stat. El se află în închisoare acum, iar instanța a contopit pedepsele.

Procurorii au stabilit că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

Drăghici a recunoscut fapta și a acceptat o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a unor drepturi.

Presa a scris că DNA a cerut, anul trecut, de la PSD, informații referitoare la „evenimente cu caracter politic” în destinaţii exotice precum Bali (Indonezia), Punta Cana (Republica Dominicană), Doha (Qatar) și Maldive.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 pe 90 Costache