New Profesional Consult 930 x 122

dna

Fost deputat de Argeș, condamnat la 6 ani de pușcărie!

Fost deputat de Argeș, condamnat la 6 ani de pușcărie!

Citiți și: Veste uriașă despre PIB-ul Argeșului!

Tribunalul București l-a condamnat luni pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici – fost deputat al PSD Argeș – la 6 ani de închisoare.

Este un spor de pedeapsă într-un dosar privind cheltuirea frauduloasă a banilor din subvenții de la stat încasați de această formațiune politică, potrivit g4media.

Citiți și: Un director al unei instituții din Argeș a trecut de la PNL la PSD!

Mircea Drăghici semnase cu DNA încă din luna iunie un acord de recunoaștere a vinovăției.

Decizia poate fi atacată, dar e puțin probabil să se întâmple acest lucru, dat fiind că există acest acord de recunoaștere a vinovăției.

În 2021, Drăghici a fost condamnat la 5 ani cu executare în alt dosar care a avut ca obiect deturnarea banilor încasați de PSD din subvenția de la stat. El se află în închisoare acum, iar instanța a contopit pedepsele.

Procurorii au stabilit că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

Drăghici a recunoscut fapta și a acceptat o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a unor drepturi.

Presa a scris că DNA a cerut, anul trecut, de la PSD, informații referitoare la „evenimente cu caracter politic” în destinaţii exotice precum Bali (Indonezia), Punta Cana (Republica Dominicană), Doha (Qatar) și Maldive.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90