930×122 CAPRA 5

lege

GĂLEȚILE, PIXURILE ȘI BRICHETELE, INTERZISE ÎN CAMPANIILE ELECTORALE

Propunerea legislativă care modifică și completează legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, iniţiată de Mircea Drăghici, a fost adoptată de Camera Deputaţilor.

Citiți și: Restaurantele vor da GRATIS această băutură!

“Mă bucur foarte mult că am reușit să promovez și să transform în realitate propunerea legislativă care prevede transparentizarea totală a politicii româneşti şi salut consensul tuturor forţelor politice. Prin această lege România va respecta în domeniul finanţării partidelor toate standardele europene, deoarece au fost preluate în totalitate prevederile GRECO. Am iniţiat această lege pentru că, în calitate de trezorier al Partidului Social Democrat din 2010, am sesizat de-a lungul acestor ani o serie de lacune legislative pe tema finanţării.”, afirmă deputatul argeşean.

Această propunere legiferează modul în care partidele pot obţine împrumuturi și stabilește limita de 100 de salarii minime de la care ele se publică în mod transparent în Monitorul Oficial. Până acum împrumuturile nu erau legiferate. Mai mult, pentru a crește transparenţa s-a introdus obligativitatea încasării doar prin sistemul bancar a donaţiilor care depășesc 10 salarii minime pentru persoane fizice și juridice.

Citiți și: Noi facilități importante pentru elevi!

Proiectul prevede şi finanţarea exclusiv de la stat a viitoarele campanii electorale, „reducându-se astfel cheltuielile în exces în campaniile electorale şi descurajându-se corupţia”, consideră deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici. Astfel, persoanele care candidează îşi vor achita cheltuielile de campanie, urmând ca statul să ramburseze banii. Fondurile primite de candidaţi vor merge doar către anumite tipuri de cheltuieli: publicitate electorală la televiziune, radio, presă scrisă şi în mediul on-line, sondaje, pliante şi broşuri. Va fi interzisă distribuirea de bunuri cu însemne electorale: pixuri, brichete, tricouri, fulare sau găleţi.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90