EcoMoto 930×122

finantare

LEGEA CARE INTERZICE GĂLEȚILE ELECTORALE, ADOPTATĂ

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii privind finanţarea activităţii partidelor şi a campaniilor electorale, iniţiată de parlamentarul PSD de Argeș Mircea Drăghici, dezbătută în procedură de reexaminare ca urmare a cererii preşedintelui României, Klaus Iohannis, a fost adoptată astăzi de Camera Deputaţilor, cu o largă majoritate (296 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 15 abţineri).

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

“Preşedintele României a trimis spre reexaminare acest proiect de lege cu 10 observaţii. Numărul mic de aspecte punctate în cererea de reexaminare, față de cele 53 de articole şi 171 de alineate ale legii, demonstrează că a fost o lege scrisă bine, bazată pe principii europene. Observaţiile de ordin tehnic şi legislativ au fost corectate şi adoptate în Senat. Cele care au vizat voinţa politică s-au menţinut în forma iniţială.”, a spus deputatul argeşean de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor (foto).

Mircea Drăghici şi-a exprimat speranţa ca viitorul raport GRECO (Group of Statest Against Corruption) să aibă multe bile albe în favoarea României şi a remarcat că după 10 ani de conflict între Parlament şi Preşedinţie această lege este un exemplu foarte bun de colaborare Parlament-Preşedinţie-Guvern-Autoritatea Electorală Permanentă.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Amintim că proiectul interzice în campaniile electorale distribuirea de pixuri, brichete, tricouri, fulare sau găleţi. Detalii, aici: http://epitesti.ro/politic/galetile-pixurile-si-brichetele-interzise-campaniile-electorale/.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3