930 x122 grota rece

parlamentari

Legea Pensiilor ar putea fi votata din nou marti

Votul pe Legea Pensiilor ar putea fi reluat în şedinţa de marţi a Parlamentului. O contestaţie depusă în acest sens la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, de către reprezentanţii PNL, a fost acceptată de liderii de grup. Plenul Camerei deputaţilor urmează să stabilească dacă este necesară reluarea votului. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzat de fraudarea votului pentru legea respectică, a afirmat că liderii coaliţiei de guvernare sunt de acord ca plenul să se pronunţe asupra reluării votului la Legea pensiilor, încă numai dacă se va formula o contestaţie scrisă în acest sens.

Trei capete de acuzare pentru Anastase
Deputatul PSD Radu Vasilică susţine că de data aceasta, Opoziţia va rămâne în sală, dacă se va relua votul, şi va lasă Puterea, dacă va reuşi să îşi convingă parlamentarii, să voteze această Lege a Pensilor, astfel încât partidele din arcul de guvernământ şă-şi asume răspunderea politică pentru urmările legii. Vasilică susţine însă că PSD va depune o plângere penală împotriva preşedintele Camerei Deputaţilor pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu. „Se pare că va trece din nou prin Parlament, la ora 12,30. Dacă ei acceptă reluarea votului, înseamnă că recunosc fraudarea votului dat săptămâna trecută. Oricum, în mod normal, regula este că nu se revine asupra unui vot dat deja. De data aceasta, mâine (n.r.- astăzi), noi vom sta în sală. Să facă un efort să îşi strângă necesarul de 167 de deputaţi ca să îşi voteze legea. Să îşi asume responsabilitatea politică. Nu degeaba
săptămâna trecută au rămas fără cvorum, pentru că mulţi deputaţi de la PDL au plecat din sală pentru că nu au vrut să voteze o astfel de porcărie de lege. Nici ei nu au vrut să fie cvorum în sală. Dar pentru Anastase nu contează asta. Nu contează nici că eu am făcut două declaraţii politice, i-am trimis două scrisori, degeaba, ea continuă în stilul pe care l-a adoptat, să numere în modul ei. Plângere penală oricum îi vom face, în numele partidului, pentru modalitatea frauduloasă în care a trecut Legea Unitară a Pensiilor. PSD îi va face plângere penală pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Eu spun chiar că este în formă continuată. Cum a trecut în Cameră votul pentru Legea Pensiilor, a trecut şi la Legea Educaţiei, şi la primul vot pe legea ANI, şi la buget. Dacă ei fură în Parlament, cu presa şi camerele video în spate, nu putem să nu ne întrebăm ce or fi făcut la votul popular de la alegeri…”, a afirmat deputatul PSD Radu Vasilică.
Democraţia este pusă la zid chiar şi în Parlament
Liderul PNL Argeş, Ion Popa, susţine că, având în vedere recunoaşterea tacită, prin reluarea votului, că rezultatul de la Legea unitară a Pensiilor a fost fraudat, întinde pătura suspiciunilor şi asupra modalităţii în care au fost votate alte legi. În acelaşi timp, Popa crede că Ropberta Anastase va scăpa basma curată, în ciuda evidenţelor care au ieşit la iveală inclusiv din imaginile surprinse în momentul votului pe camerele oficiale din Camera Deputaţilor. Liberalii au făcut publică viziunea lor despre pensii. Au dovedit ce au făcut în timpul cât au fost la guvernare: au majorat pensiile, au mărit punctul de pensie, au dublat pensiile agricultorilor. Inclusiv înaintea votului am susţinut alături de PSD, ca punctul de pensie să ajungă la 45% din salariul mediu brut pe economie. Iată însă că am avut de-a face cu o nouă dovadă despre cum se votează în Parlament şi despre seriozitatea partidelor de la putere.
Evident că prin reluarea votului, cei de la putere recunosc practic că au furat la Legea Pensiilor. Şi chiar dacă la noi nu prea funcţionează sistemul jurisprudenţei, noi, ca politicieni, din moment ce o acuzaţie este verificată, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu au falsificat votul şi la alte legi. Cum să nu ne întrebăm dacă la fel au votat şi la moţiuni, şi la alte legi. Sau cum a fost la alegerile parţiale. Sau cum a fost la prezidenţiale, unde şi aşa au existat suspiciuni de fraude masive…Din păcate, nu cred că cineva va suporta vreo sancţiune pentru aceste fraude. Probabil că şi de data aceasta va ieşi cineva şi ne va spune că nu a fost aşa cum vedem cu toţii din imaginile de la Camera Deputaţilor. Cred că a fost doar o picătură care a mai intrat în paharul nemulţumirilor oamenilor faţă de această guvernare. Altfel, iată cum se lucrează cu mecanismul de bază al democraţiei, votul în Parlament, cum sunt votate legi care afectează milioane de oameni. Pe de altă parte, de asta este bine ca, atunci când se duc la vot, oamenii să deschidă ochii bine înainte să pună ştampila, iar alţii să nu mai stea acasă în ziua alegerilor”, a afirmat Ion Popa.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90