Donaris 930 x 122

mircea draghici

draghici

Mircea Drăghici: „2013, anul reconstrucţiei României”

Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților, afirmă că 2013 poate fi considerat anul reconstrucţiei României.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Potrivit parlamentarului argeșean, în acest an România are cel mai mare PIB din istoria postdecembristă, una dintre cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană, cel mai mic deficit bugetar de după intrarea în UE, cea mai mică inflaţie şi cel mai mic deficit de cont curent din perioada postdecembristă.

„Salariul minim a ajuns la 180 de euro, pensia medie lunară la 196 de euro şi au fost create până la finele lunii septembrie 66.000 de noi locuri de muncă stabile în economie. Românii plătesc mai puţin la ratele de la bănci. Prin eforturile Guvernului condus de Victor Ponta, au fost deblocate programele îngheţate din cauza neregulilor comise de PDL, iar rata de absorbţie a crescut la 27%, de patru ori mai mult decât referinţa din mai anul trecut. Am înregistrat investiţii de 10 miliarde de euro prin investiţii publice şi străine, fără să mai luăm în calcul şi cei 5 miliarde de euro din acordurile şi memorandumurile cu China”, spune deputatul PSD.

Citiți și: România, cea mai bună din lume la minifotbal! Tricolorii, campioni mondiali!

Mircea Drăghici ține să evidențieze efortul industriei auto în consolidarea bugetului naţional, cu precădere efortul uzinei „Dacia” din Mioveni: „În calitate de consilier onorific al primului-ministru în domeniul industriei auto, doresc să aduc în atenţie şi faptul că România a avut cea mai mare creştere a producţiei auto din UE. Vânzările de autoturisme din producția națională au înregistrat în ultimele 5 luni creșteri importante față de 2012, fapt ce face ca la 11 luni acestea să ajungă pe creștere (+8,5%) comparativ cu vânzările mărcilor din import, care rămân în zonă negativă (-12,7%). Dacia este pe primul loc, cu 20.599 de unități vândute (33,2% din total).

În primele 11 luni din 2013 au fost fabricate peste 360.000 de autovehicule în România, consemnând o creștere de 19,5% faţă de anul trecut. Conform APIA, cele mai vândute modele rămân Dacia Duster, Dacia Sandero, Dacia Logan și Ford B-MAX , toate produse în România. La un volum de 335.289 de unități exportate în cele 11 luni, înregistrăm și la acest capitol o creștere semnificativă în 2013 (+8,5%) comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut. Cel mai exportat model în aceste 11 luni a fost Dacia Duster, urmat de Sandero și Ford B-MAX. În acest sens doresc să reafirm susţinerea totală pe lângă Guvernul României pentru construirea autostrăzii Piteşti-Sibiu, vitală pentru uzina Dacia şi pentru furnizorii companiei din Mioveni”.

 

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA