EcoMoto 930×122

nicolae pavelescu

Nicolae Pavelescu: PSD susține o creștere a salariului minim la 3.000 de lei brut

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Nicolae Pavelescu: PSD susține o creștere a salariului minim la 3.000 de lei brut

PSD susține o creștere a salariului minim la 3.000 de lei brut, din care 200 neimpozabili, de la 1 ianuarie.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

O asemenea măsură răspunde atât interesului angajatului, cât și al IMM-ului angajator, afirmă deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu.

„Altfel spus, este o măsură nu doar benefică, ci chiar necesară, în actualul context economic și social, iar PSD va pleda pentru adoptarea ei în Coaliție

Un salariu minim decent reduce riscul de sărăcie și-i scoate pe salariații români din categoria de ”sclavi moderni” ai Europei. Iar acest obiectiv a fost mereu o prioritate pentru PSD!

Romania este campioană în UE la ponderea angajaților pe salariul minim: 1,5 milioane de angajați sunt plătiți la salariul minim, din totalul de 5 milioane salariați. Adică 1 din 3 salariați este plătit la salariul minim!

De ce e importantă creșterea salariului minim pentru IMM-uri:

Stabilitatea forței de muncă;

Salarii mai mari înseamnă menținerea puterii de cumpărare și implicit a pieței care cumpără produsele/serviciile IMM-urilor;

Dacă IMM-urile vând produse și servicii la prețuri mai mari, e corect să acorde și salarii mai mari angajaților;

Nu este un argument că în cazul IMM-urilor creșterea salariului minim s-ar suprapune peste costul mărit al facturilor la energie și ar însemna o povară prea mare de suportat. Guvernul sprijină în continuare IMM-urile pentru plata facturilor la electricitate și gaz.”, conchide Nicolae Pavelescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Clevetici spune:

    PSD mai arunca niste firimituri poporului, dupa ce fura de stinge cot la cot cu PNL.
    Alianta USL 2 care s-a format sub „bagheta” lui Iohannis a votat prin derulare rapida (sa nuzic „pe repede inainte”) legi prin care Romania se imprumuta si baga bani in programul „Anghel Saligny” – \
    prin care primariile primesc bani de la guvern pentru diverse investitii.
    Fiind „banii nostri” nu se aplica regulile UE privind licitatiile si urmarirea lucrarilor, asa ca banii ajung la firme de casa ale primarilor din toata tara.

    Pentru ca a refuzat acest joc murdar, USR a fost scoasa de la guvernare (ea neavand prea multi primari in tara).

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90